Spelar mycket schack....

Användarnamn: thegedd

Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Fiske, Vandring, Långfärdscykling, Litteratur, Navigering, Foto

Mer på profilsidan


Kategorier:


Your forest is great

Alltid intressant att komma i kontakt med utländska turister - och särskilt då man stöter på dem i ens hemmatrakter. Genast börjar jag ställa frågor. Varför de valt Sverige ? Var har de varit och vart är de på väg ? Hur länge ska de vara här ?

I Ånnaboda denna helg träffade jag en ung (23 år) man ifrån Belgien. Han var där för att han ville uppleva skog och vildmark - var på väg till Falkaklippan. Ok...svarade jag - och samtalet flöt på om lite allt möjligt. Men om han ville uppleva riktig vildmark så tyckte jag att han skulle bege sig längre norrut - till b.l.a Sarek och Kebnekaise. Nyfiket lyssnande han när jag berättade om områdena. Han ville absolut fara dit någon gång.

Skoj att samtala med alla dessa resenärer som är fascinerade av vår skog och mark. Jag har genom åren längs Bergslagsleden och Kilsbergen träffat på en hel del vandrande Européer. De reser långt för att få uppleva något som för mig är så nära inpå - naturligt och självklart.

Min vandring denna gång började i Ånnaboda - fortsatte sedan på Bergslagsleden till sjön Göljan - där tältade jag bredvid vindskyddet. Dagen efter följde jag Göljebäcken ner till Mattsabacken - därifrån tillbaka till Ånnaboda. Vädret under de två dagarna var väldigt varierat...regn, blåst, snö och sol.

 

I´ll be back och hoppas på att möta fler vandrade utländska turister...och andra förstås....

Positioneringen gäller Ånnaboda

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2015-02-01 13:36   fowwe
Du skriver om att folk reser långt för att uppleva vår nordiska natur. Jag tror det behöver påpekas om och om igen. För oss är det "naturligt och självklart", men för andra något man kanske aldrig sett. Vi sitter på en dyrbar skatt. Till och med en smutsig liten vinterbäck, som på dina bilder, blir en unik och värdefull upplevelse.
 
Svar 2015-02-03 10:38   thegedd
Som sagts mång många gånger förut...lätt att bli hemmablind. Det hela blir så tydligt när man stöter på just turister utifrån. Samma blir det ju när vi reser till främmande platser vi tycker om:-)
 

Läs mer i bloggen

Home away from home

För två veckor sedan köpte jag en cykel för blott 340 kr, ja ni läste rätt. Denna har jag enbart tänkt använda för småturer hemmavid. Igår blev det så dags för en liten sväng för att testa cykeln.

Färdväg och cykeln höll bra.

On the edge...

Det är valtider och samtidigt består ju också livet av massor av val...Should I Stay or Should I Go...

Det har varit alldeles för lite friluftsliv för mig de senaste månaderna. Jag tycker i och för sig att det varit för varmt för detta, har dock simmat en del i Ånnabodasjön under Juni, Juli och Augusti. I helgen blev det i alla fall en liten dagstur väster om Örebro. Och nu får det gärna bli höst och temperaturfall så att man får lite mer lust till övernattningsturer. Och kanske då också ett eller annat blogginlägg.

Hjulen rullar vidare

Det har ytterligare blivit två mindre turer på cykel i mina hemmatrakter. Och detta får väl då bli en förlängning på mitt förra inlägg Två små turer på två hjul

Färdväg 1 (246 km): Örebro - Nora - Striberg - små grusvägar till Grythyttan (övernattning) - Hällefors - Silvergruvan - små grusvägar till Älvsjöhyttan - små grusvägar till Kopparberg - Stjärnfors (övernattning) - Guldsmedshyttan - Mårdshyttan - Nora - Örebro


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.