vad finns på andra sidan ?

Har en egen firma Friedel Design. Vid sidan av mitt ordinarie jobb. Mina största kunder är för tillfället Newfound Woodworks, Trapper kanot, Linder, Row Scandinavia, Tahe Marin Men jag säljer även onoff designer som mestadels byggs av privatpersoner och då i trä. Är heldatoriserad och har börjat få en stor data bas med olika konstruktioner. Jag jobbar som fristående konsult i kanot/kajak branchen

Användarnamn: hassex

Intressen: Turskidåkning, Mountainbike, Orientering, Paddling, Foto, Ridning, Segling, se ovan

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Strömsholm

Det blev lite forspaddling i helgen. Just nu är det ganska mycket vatten. Ingen riktig vårflod ännu men nästan. Forspaddlings säsongen är ganska kort så det gäller att passa på.

 

Alltid struligt att få till bra bilder från vattnet med folk som paddlar. Att strula med neoprenhandskar är knöligt och tar tid. Ett alternativ är förstås att inte paddla alls utan att vara på land hela tiden och ta bilder men hur kul är det??

Paddlar man när det är plusgrader. Duger våtdräkt och torrjacka helt OK. Att paddla när det är minusgrader är inte speciellt kul. Personligen föredrar jag då hellre att åka längdskidor. Nytt för i år är en paddel jacka från K....v helt OK faktiskt duger bra för forspaddling och långsampaddling.

En bra grej är att den går att öppna i halsen så att man kan ventilera. När det är kallt ute gäller det att ha bra på händerna. Och att inte kläderna läcker speciellt i vid händerna och vid halsen. Kallt vatten som rinner efter ryggen är inte skönt. Jackan på bilden håller även tät vid roll. Jag är ganska varm av mig och att paddla fors är mer som att springa 100m man blir ganska snabbt svettig. En torrdräkt skulle förstås vara kul men det blir ännu mera grejer. Vi får se nästa säsong

Efter dagens paddling blev jag märkbart mör i armarna och axlarna det märks att det inte blivit någon längdåkning i vinter.

 Får hoppas att jag får mer tid över för paddling i vår. Fast det brukar alltid vara trixigt att få tid över

Hans Friedel

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer i bloggen

Hälleskogsbrännans naturreservat i Västmanland

Efter den stora branden beslöt sig Länsstyrelsen för att göra ett reservat av den södra delen av brandområdet. Det är intressant att följa områdets utveckling. I början var det rätt deprimerande med mängder av svartbränd skog. Men nu har växtligheten tagit fart.

Den södra delen av brandområdet är orörd skog där man låtit dom döda träden stå kvar. Man har gjort ett visst röjade för att säkra vägarna men annars är området orört.

Kanumesse 2011

Dags för årets Kanumesse i Nurnberg. Mässan är en branch mässa för kanotfolk mestadels Europa men även Nordamerika. Jag har åkt på mässan några gånger med Trapper-killarna. Den här gången åkte jag med Tahe. Efter att Tahe köpt Trapper frågade man mig om jag ville hjälpa dom med några modeller och på den vägen är det.  

Rövallsmossen Stingsmossen

Mellan Ramnäs och Surahammar ligger Rövallsmossen Stingsmossen Naturreservat. Just nu är skaren hård och det går fint att äka skidor.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.