Logga in
Bloggar > Mest vid vattnet

Mest vid vattnet

Trivs bäst vid vattnet, i en båt med segel, motor eller kajak, ibland t.o.m under. Fruset vatten går också bra, utförs eller på längden. Kan bli någon vandring ibland också.

Premiärtur i december

Var kom den ifrån, den där plötsliga längtan efter en kajak? Från tanken och drömmen om att stilla glida fram i solnedgången, trevliga dagsturer med trevligt sällskap och matsäck,  alternativt att ge sig ut och slita lite och samtidigt få ett träningspass ,så plötsligt fanns de där hemma, en grön och en röd.

Lite av ett impulsköp blev det men när kajakarna vi tittat på plötsligt blev mycket billigare med vinterkampanjpris och Blackfridaypris så var det bara att slå till. Varsitt par nybörjarkajaker, för nybörjare är vi verkligen. Vattenvana har vi sedan barnsben men då är det segelbåtar. 1 kajaktur har jag gjort innan. I somras när kajaktanken började spira så hyrde vi varsin kajak 1 timme och det ledde till mersmak. Visst, vi kan fortsätta att hyra och ge oss ut men vi bor så nära vattnet att det känns enklare med egna och takräcke har vi också om vi vill ge oss iväg någon annanstans.  

Premiärturen blev då en solig, vindstilla dag i december. Och ja, vi välte båda 2. Kliva i från stranden var visst inte så lätt, trots att vi studerat på youtube hur man gör. Det gick bra för mig för då höll maken ett stadigt tag i kajaken när jag skulle kliva i. Värre gick det för honom, plums, men ett snabbt ombyte och vi var i väg. Nära strandkanten och lite försiktiga tag men framåt kom vi och tillbaka. När det var dags att kliva ur så skulle jag börja och visa hur man skulle göra, plums så fick jag känna på det iskalla vattnet. Maken kom tryggt ur sin med hjälp av mig.

Helgen därpå var också solig och fin. Även tonåringarna och syster ville då prova på. Då var vi flera som kunde hjälpa till vid i och urstigning som verkar vara den kritiska punkten. Väl i kajakerna så känns de väldigt stabila men vi höll oss alla väldigt nära strandkanten för säkerhets skull. 

Nu väntar vi på att isarna ska släppa sen är det bara att ge sig ut och träna.

Postat 2019-02-05 10:28 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Högt och lågt

Första inlägget och mycket tankar om vad jag vill skriva om. Ska jag presentera mig? Berätta om mina intressen? Alla planer på kommande äventyr? Nej, det får vänta till någon annan gång. Jag slänger mig rakt in i senaste resan som blev äventyr både högt och lågt men mest vid, i och under vattnet. 

En Thailandsresa över jullovet med man, barn, syster och systerbarn. Ao Nang-Koh Lipe-Railay beach-Ao Nang.

Efter 19(!) års uppehåll var det dags att dyka igen. Både jag och maken dök ganska så flitigt under några år på 90-talet men sen kom barnen. Nu var det iallafall dags igen och på Koh Lipe bokade vi in oss på en Refreshment course. Vi fick en väldigt bra teorigenomgång och vi gick igenom utrustningen ordentligt. Välbehövligt och lite nytt har hänt sen sist. Dykdator, vad är det? (smart man behöver inte hålla koll på massa tabeller och tider och uträkningar själv) Och nu behöver man visst inte använda buddy-breathing utan har en reservregulator. Efter genomgång var det dags att ge sig ner på 3 meters djup och öva på att ta av sig utrustningen i olika omgångar, hitta bouyance och ta ur regulatorn och öva tecken på utan luft osv. Allt gick bra och det kändes nästan som igår. Läskigast som alltid var att ta av sig masken, sätta på den igen och tömma den men det gick det med. Vi simmade runt lite och såg lite fisk också. Bl.a Nemo i en anemon.

Tyvärr kunde vi inte genomföra några riktiga dyk på Koh Lipe då vi blev lite förkylda. Synd då Koh Lipe ska vara riktigt bra dykvatten. Det blev istället en dyktur från Railay beach där vi åkte ut med en dykbåt till Koh Hai och dök 2 dyk. Inga problem alls och bara härligt att återigen befinna sig där nere. Fullt med fisk i olika färger och en stor barracuda. Nu ska det inte dröja så länge innan nästa gång.

En av huvudanledningarna till att vi var några dagar på Railay beach var klättringen där. Äldsta sonen, systersonen och syster klättrar en hel del men har bara klättrat inomhus. Även make, yngsta sonen och systerdotter provade på. Jag avstod och skyllde på min axel men det var roligt att stå nedanför och titta på också. Så häftiga klippor (och höga).

Yngsta sonen till vänster på klippan och syster högre upp till höger.

Vi hyrde även kanoter och gav oss ut på en paddlingstur bland klipporna.

1 månad sedan sol och värme. Utanför just nu vräker snön ner. I helgen ska det bli minst 1 tur på längdskidorna.

Postat 2019-02-01 14:29 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Logga in

Tips!