Bloggar > Mest vid vattnet > Premiärtur i december

Mest vid vattnet

Trivs bäst vid vattnet, i en båt med segel, motor eller kajak, ibland t.o.m under. Fruset vatten går också bra, utförs eller på längden. Kan bli någon vandring ibland också.

Premiärtur i december

Var kom den ifrån, den där plötsliga längtan efter en kajak? Från tanken och drömmen om att stilla glida fram i solnedgången, trevliga dagsturer med trevligt sällskap och matsäck,  alternativt att ge sig ut och slita lite och samtidigt få ett träningspass ,så plötsligt fanns de där hemma, en grön och en röd.

Lite av ett impulsköp blev det men när kajakarna vi tittat på plötsligt blev mycket billigare med vinterkampanjpris och Blackfridaypris så var det bara att slå till. Varsitt par nybörjarkajaker, för nybörjare är vi verkligen. Vattenvana har vi sedan barnsben men då är det segelbåtar. 1 kajaktur har jag gjort innan. I somras när kajaktanken började spira så hyrde vi varsin kajak 1 timme och det ledde till mersmak. Visst, vi kan fortsätta att hyra och ge oss ut men vi bor så nära vattnet att det känns enklare med egna och takräcke har vi också om vi vill ge oss iväg någon annanstans.  

Premiärturen blev då en solig, vindstilla dag i december. Och ja, vi välte båda 2. Kliva i från stranden var visst inte så lätt, trots att vi studerat på youtube hur man gör. Det gick bra för mig för då höll maken ett stadigt tag i kajaken när jag skulle kliva i. Värre gick det för honom, plums, men ett snabbt ombyte och vi var i väg. Nära strandkanten och lite försiktiga tag men framåt kom vi och tillbaka. När det var dags att kliva ur så skulle jag börja och visa hur man skulle göra, plums så fick jag känna på det iskalla vattnet. Maken kom tryggt ur sin med hjälp av mig.

Helgen därpå var också solig och fin. Även tonåringarna och syster ville då prova på. Då var vi flera som kunde hjälpa till vid i och urstigning som verkar vara den kritiska punkten. Väl i kajakerna så känns de väldigt stabila men vi höll oss alla väldigt nära strandkanten för säkerhets skull. 

Nu väntar vi på att isarna ska släppa sen är det bara att ge sig ut och träna.

Inlagt 2019-02-05 10:28 | Läst 3263 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2019-02-07 22:33   skogsfia
Fantastiskt fin bild! Tja, ni är inte så oroliga av er. Börja paddla i december när ni knappt har testat innan. Har ni torrdräkter på eller åtminstone våtdräkt? Vintervatten är kallt. Men friskt vågat är det! Lycka till och var rädda om er!
 
Svar 2019-02-09 16:35   Navigo
Tack för omtanken. Det blev ingen långtur direkt. Lite fram och tillbaka nära strandkanten för att känna på de nya leksakerna. Hade vi trillat i hade vi haft ca 10 meter till land och 50-100 meter till huset och folk runtomkring. Så säkerhetstänk och respekt för vintervattnet har vi.
 
2019-02-13 07:18   Sejrla
Glädjen o att prova något nytt lyser i inlägget, fick ett leende på läpparna. Hoppas ni får många fler härliga Kajakturer, och att du fortsätter skriva om det här :-)
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar