Bloggar > Mest vid vattnet > Högt och lågt

Mest vid vattnet

Trivs bäst vid vattnet, i en båt med segel, motor eller kajak, ibland t.o.m under. Fruset vatten går också bra, utförs eller på längden. Kan bli någon vandring ibland också.

Högt och lågt

Första inlägget och mycket tankar om vad jag vill skriva om. Ska jag presentera mig? Berätta om mina intressen? Alla planer på kommande äventyr? Nej, det får vänta till någon annan gång. Jag slänger mig rakt in i senaste resan som blev äventyr både högt och lågt men mest vid, i och under vattnet. 

En Thailandsresa över jullovet med man, barn, syster och systerbarn. Ao Nang-Koh Lipe-Railay beach-Ao Nang.

Efter 19(!) års uppehåll var det dags att dyka igen. Både jag och maken dök ganska så flitigt under några år på 90-talet men sen kom barnen. Nu var det iallafall dags igen och på Koh Lipe bokade vi in oss på en Refreshment course. Vi fick en väldigt bra teorigenomgång och vi gick igenom utrustningen ordentligt. Välbehövligt och lite nytt har hänt sen sist. Dykdator, vad är det? (smart man behöver inte hålla koll på massa tabeller och tider och uträkningar själv) Och nu behöver man visst inte använda buddy-breathing utan har en reservregulator. Efter genomgång var det dags att ge sig ner på 3 meters djup och öva på att ta av sig utrustningen i olika omgångar, hitta bouyance och ta ur regulatorn och öva tecken på utan luft osv. Allt gick bra och det kändes nästan som igår. Läskigast som alltid var att ta av sig masken, sätta på den igen och tömma den men det gick det med. Vi simmade runt lite och såg lite fisk också. Bl.a Nemo i en anemon.

Tyvärr kunde vi inte genomföra några riktiga dyk på Koh Lipe då vi blev lite förkylda. Synd då Koh Lipe ska vara riktigt bra dykvatten. Det blev istället en dyktur från Railay beach där vi åkte ut med en dykbåt till Koh Hai och dök 2 dyk. Inga problem alls och bara härligt att återigen befinna sig där nere. Fullt med fisk i olika färger och en stor barracuda. Nu ska det inte dröja så länge innan nästa gång.

En av huvudanledningarna till att vi var några dagar på Railay beach var klättringen där. Äldsta sonen, systersonen och syster klättrar en hel del men har bara klättrat inomhus. Även make, yngsta sonen och systerdotter provade på. Jag avstod och skyllde på min axel men det var roligt att stå nedanför och titta på också. Så häftiga klippor (och höga).

Yngsta sonen till vänster på klippan och syster högre upp till höger.

Vi hyrde även kanoter och gav oss ut på en paddlingstur bland klipporna.

1 månad sedan sol och värme. Utanför just nu vräker snön ner. I helgen ska det bli minst 1 tur på längdskidorna.

Inlagt 2019-02-01 14:29 | Läst 9649 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!

Visste du att som Plus-medlem på Utsidan kan du dölja (nästan) alla annonser? Läs mer om Plus