Bloggar > Matildas blogg > Håller jag för en ...

Matildas blogg

Naturupplevelser till vardags och semester. Med familj vänner och ensam.

Håller jag för en övernattning?

En test-tur genomfördes igår. Lite nervöst var det. Ny utrustning men framför allt jag själv skulle testas inför kommande planer.

Nogsamt har jag läst och utvärderat och funderat vilken utrustning jag vill ha. Och jag tror att jag  äntligen har hittat en avvägning mellan vikt, komfort och behov som passar mig. Samtidigt har drygt två års sjukgymnastik och akupunktur långsamt tagit mig mot målet. Att kunna bära vikten av packningen för vandrings-övernattningsturer (till skillnad från övernattning 100m från bilen :-) ).

Min historia handlar inte om de högsta topparna och de längsta, tuffaste turerna. Utan om att överkomma mina egna hinder (min nacke!), utmana mig själv och få njuta av härliga naturupplevelser.

Innan jag ger mig på själva övernattandet ville jag alltså kolla om jag klarar att bära den utrustning som behövs. Igår blev det en sträcka på ca 12km med fullpackad ryggsäck. Och för att göra en lång historia kort så kan jag nu, en dag efter turen konstatera att det gick! Genom täta pauser där ryggsäcken åkte av, vila, medvetenhet och uppmjukningsövningar längs vägen och lite tabletthjälp så gick det! HURRA! Träningsvärk - Ja. Trött -Ja. Glad - absolut.

Nu är jag redo för min första solo-övernattningstur. GAAAAHHHH!

PS 1: Bildlösheten i inlägget var planerad. Ingen kamera var med. Fokus skulle vara testet i sig. Nästa inlägg däremot ackompanjeras förhoppningsvis av både bild och film.

PS 2: Utrustningen kan jag absolut berätta mer om, men vill testa den ordentligt först, annars kan jag inte säga så mycket om den

Inlagt 2019-05-31 22:37 | Läst 2785 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2019-05-31 22:42   OBD
Bravo och grattis!
Själv går jag på två sorters medicin varav den ena är gymmet. :-)
 
Svar 2019-06-02 21:09   Sejrla
Tackar! Och gym är en riktigt bra medicin :-)
 
2019-06-01 13:07   StatuFama
Spännande nagelbitare det här! Ser fram emot dina fortsatta äventyr med glädje. Varsamhet när det gäller nacken är nog ett måste. Men inget skall hindra dig från naturens läkande kraft. Andas ut det onda, som naturen gärna vill ha, och andas in det goda, som naturen vill ge dig.
 
Svar 2019-06-02 21:10   Sejrla
Å, tack för uppmuntran! Som du säger, naturen är en finfin helare
 
2019-06-01 22:27   plingella
Wihooo heja dig! Bra att du vågar, tänk vad mycket du hade missat annars.
 
Svar 2019-06-02 21:12   Sejrla
Tack för heja-ropen! Vill definitivt inte missa naturupplevelserna :-)
 
Svar 2019-06-03 09:03   plingella
Exakt! Det gäller bara att göra äventyr som passar en själv. :)
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in