Naturupplevelser till vardags och semester. Med familj vänner och ensam.

Korvgrillning vid vindskydd, en promenad i naturreservaten jag har turen att ha om knuten, närnaturvandringar i Kilsbergen, fjällturer i Sverige och Norge. Naturupplevelserna kommer i många former och jag gillar dem, jag och min familj. Jag söker naturnärhet och upplevelser framför mil och rekord, jag fotar, filmar och skriver gärna, jag längtar för det mesta ut igen och jag gillar väder!

Användarnamn: Sejrla

Intressen: Friluftsmat, Vandring, Turskidåkning, Bär & svamp, Orientering, Foto

Mer på profilsidan


Min första soloövernattningstur. Fasaskogen och fem naturreservat.

Så var det då dags. En övernattning ute. Själv. Som jag skrev i förra inlägget så har jag filat på utrustningen och hittat rätt där. Nu var det bara dags att våga också! Naturen är jag inte rädd för. Den är på något sätt förutsägbar. Då är kvällspressens rubriker om otäcka människor större spöken. Och riskerna. Vad gör jag om….? För att inte tala om de egna hjärnspökena. Där hjärnan gräver upp något geggigt från botten av tankebrunnen och säger - Det här då? Har du tänkt på det!? Allt eftersom har jag brutit ned de rätt ihåliga rädslorna och motargumenten. Låtit allt det positiva med naturen och friluftslivet få vinna argumentationerna. Tagit mig själv i kragen. Och bestämt mig.

Jag ville att turen skulle vara värdig att vara en första. Inte bara slänga in mig på närmaste ställe där det går att slå upp ett tält, utan en riktig tur. En genomtänkt, minnesvärd tur. Jag började för ett bra tag sedan tänka Fasaskogen. Ett område i Kilsbergen med trolsk, fantastisk, oländig natur. Fullt med historik, naturreservat och fantasieggande namn. Jag har suttit med kartan och mätt och funderat och till slut hittat en lagom tur genom fem av reservaten -Örgivsmossen, Gällberget, Lövfalla, Kroksjöskogen och Jätteberget. Med hjälp av de leder som gick inom reservaten, och anslutningslederna däremellan blev det en tur på ca 2-2,5 mil.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.