Häng med på mina äventyr i bergen, på cykeln och upptäck världen.

Attityd är allt!

www.cronhamn.net

Användarnamn: Gustav Cronhamn

Intressen: Alpinism, Klättring, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Resor

Mer på profilsidan


Dåliga vägar = träningsvärk?

Mörkret har lagt sig och strömmen gått på det lilla kebabhaket i staden Horasan Gustav tänkt äta middag på. Ur högtalarna hörs kvällens böneutrop som enligt tradition infaller efter solens nedgång. Dagens cykling har varit lugn men gett värk i både muskler och leder.

Gustav lämnade vid lunchtid storstaden Erzurum och tog sig ut på landsbygden. Anledningen till den sena starten var det faktum att Gustav hade lite svårt att slita sig från att titta på svenska videoklipp på YouTube. Hemlängtan? Skulle inte tro det! En dags trampande genom de lite fattigare delarna av Turkiet har nu slutat i ett större samhälle.

Vägkvaliteten har under dagens cykling varit väldigt dålig med stora gropar och bulor i vägkanten. De ojämna vägarna har gjort att Gustav hela tiden varit tvungen att spänna sig för att hålla cykeln på vägen. Det är inte en särskilt lätt uppgift när cykeln väger som den gör.

Imorgon väntar (förutom eventuell träningsvärk) en riktigt lång uppförsbacke över ett 800 meter högt bergspass. Då ska Gustav försöka komma iväg lite tidigare och inte fastna vid roliga klipp på internet.

Bild på en fin bro från dagens cykling   En fin borg i byn Pasinlar   Uppe på lite högre höjd
Ett par bilder från de senaste dagarnas cykling. Foto: Gustav Cronhamn

God natt på er!



Mvh,
Julius Kramer
Expeditionskoordinator

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2011-09-14 11:56   ulindh
Spännande tur, kul att följa! Trevligt med bilder nu också.
 

Läs mer i bloggen

Sjukt taggad!

I våras möttes jag av det tragiska beskedet att min vän och guide i Nepal Ankaji Sherpa förolyckats i lavinen på Mount Everest, som kostade 16 människor livet. Ankaji var en mycket varm och glädjefylld person, som fick alla att trivas.

Göran Kropp

För 10 år sedan, den 30 september 2002 kraschade Göran Kropp under en ''rutin klättring'' i USA. Våran största högalpina klättrare tystades, men jag har aldrig glömt hans äventyr! Det kommer alltid finnas äventyrare som klättrar svårare, snabbare m.m. men det kommer alltid finnas ett orginal.

Det finns ingen som kommer kunna klättra högre än Göran utan syrgas. Hans äventyr har inspirerat mig till mycket och han är den största förebilden inom svensk höghöjdsklättring. Jag är riktigt imponerad över hans äventyr och kommer aldrig glömma när jag såg hans dokumentär om Everest expeditionen som 11-åring.

Tack, Göran!

vad göra nu?

När man kommer hem efter en tur, kort som liten så är det som om man aldrig är mätt. Man börjar redan första dagarna att fundera på vad ska jag göra härnäst?
När man är mitt i det så tycker man alltid att det ska bli lite skönt att komma hem till vardagen, men när man kommit in i vardagen så längtar man alltid ut igen. Det beror inte på att man inte är nöjd med sin tillvaro utan att man alltid vill att något händer runt omkring än.

Nu har jag två säsonger med fotbollsträning för ungdomar att tatag i. Men vad blir nästa tur? Jag har grubblat lite på en långtur i bara Sarek (drygt 100 dagar) eller kanske en 8000-meters expedition. Fast jag vet inte riktigt vad jag är mest sugen på.

Fast vi lär höras här om mina tankar. Vi syns!


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.