Ganesh Himal,namaste-te och varmt vatten!
Jag väcks inte för jag har redan legat vaken i tältet sen 02.00 och tänk på dagen. Så kommer det; Good morning, namaste. Min tältkompis för natten mumlar: Och det här betalar vi för!!! Vi tittar på varandra och ler. Ja, det gör vi minsann! Hon drar upp sovsäcken och är färdigklädd. Bara det är ju hur roligt som helst kl 04.00, morgonen då vi ska högst upp på vår vandring. Själv har jag redan gjort min morgonritual. Insmörjning av kroppen med för dagen frusen hudkräm. Tack kära storasyster för den.Och påklädning med risk för ledbrutna kroppsdelar. Har glömt hur det är att sova, typ, i tält. Dragkedjan på tältet öppnas och vi ser en leende kock med te i handen och en pannlampa på huvudet. Kolsvart och kallt. Bara bilden av oss, nyvakna, alla kläder på osv, måste ju förgylla hans dag. Kan inte tänka mej annat. It smells good in here. What? Tack igen kära syster för krämen. Vi dricker vårt morgon te i tältet och sen kommer nästa utmaning. Att ta sej ut. Glöm graciösa rörelser. Här gäller det för mej att inte fastna.....Det går bra. Har ju tränat ett par dagar.
Grandmas first try with Kanelbullar in Nepal
And this is how the baking went... Dough done Our chef is helping The oven Why bake??? Because of this...? And this? This? What about them? Maybe them? It is just a lot of reasons why we should "Bake for Nepal"! Grandma
Mot Nepal
Väskan är packad. Kylskåpet tömt! (Min man kommer med till Stockholm ) Lite torrjäst, mjölkpulver, lite kryddor har jag med för provbak av kanelbullarna !!!! Och med vetskapen att detta väntar vid hemkomsten känner jag återigen hur bra jag har det som kan resa över gränser för att jag vill och inte för att jag måste! Grandma
För min storebror
som idag 2008 påbörjade en resa, ett äventyr som ingen av oss kunde följa med på. Tänker med kärlek på honom och vet att han är med mej, sin familj och sina vänner en dag som idag. Min livsresan fortsätter i berg och dalar. Han har berikat den. Lämnat spår. Givit minnen.Tack. Din syster Grandma
Bröd och Bastu i samma! mening
Jag är sur....nej min deg är en surdeg och jag är såld. Har under två intensiva, inspirerande, goda och äventyrliga dagar deltagit i en surdegsbakkurs med Sebastien Boudet. Ja en minst sagt äventyrlig resa in i brödets, sädesslagens, processens, microorganismernas värld. En otroligt vacker resa på så många sätt. Jag är lycklig! Vår start. Surdegen pyser... Våra olika men ändå lika, degar är blandade, de vilar innan vi med försiktighet eller på ett mer intensivt sätt tar oss an dem och lär känna dem bättre. En kladdig koncentration som följs av en natts vila, för oss alla! Em dag två: Före Efter Och ni vet. Bageriets hjälpmedel. Jag kan bli så barnsligt förtjust, verkligen. En "rullmatta" så att alla bröd kommer in i ugnen samtidigt. Ånga sprutas på...och här kommer frågan: Hur tillsätter ni ,alltså vi, "ånga" i våra ugnar? Han, Sebastian ,använder, för hemmabruk, en liten, rostfri skål som det ligger BASTUSTENAR i, hettar upp dessa och öser på vatten. Bröden BASTAR. Jag var i himlen. alltså, jag bastar inte lika varmt som bröden, tack och lov för mej, men ändå. Titta!!!! De här har jag gjort. Sebastien snittade. Wow tycker jag. TinTin, Kapten Haddock, Milou, Sebastien och jag tackar för oss. Grandma P.s Mina Grandchildren ääääälskade brödet. D.s