Jag är sur....nej min deg är en surdeg och jag är såld. Har under två intensiva, inspirerande, goda och äventyrliga dagar deltagit i en surdegsbakkurs med Sebastien Boudet. Ja en minst sagt äventyrlig resa in i brödets, sädesslagens, processens, microorganismernas värld. En otroligt vacker resa på så många sätt. Jag är lycklig!
Vår start. Surdegen pyser...
Våra olika men ändå lika, degar är blandade, de vilar innan vi med försiktighet eller på ett mer intensivt sätt tar oss an dem och lär känna dem bättre.
En kladdig koncentration som följs av en natts vila, för oss alla!
Em dag två: Före
Efter
Och ni vet. Bageriets hjälpmedel. Jag kan bli så barnsligt förtjust, verkligen.
En "rullmatta"
så att alla bröd kommer in i ugnen samtidigt. Ånga sprutas på...och här kommer frågan: Hur tillsätter ni ,alltså vi, "ånga" i våra ugnar? Han, Sebastian ,använder, för hemmabruk, en liten, rostfri skål som det ligger BASTUSTENAR i, hettar upp dessa och öser på vatten. Bröden BASTAR. Jag var i himlen.
alltså, jag bastar inte lika varmt som bröden, tack och lov för mej, men ändå. Titta!!!!
De här har jag gjort. Sebastien snittade. Wow tycker jag.
TinTin, Kapten Haddock, Milou, Sebastien och jag tackar för oss.
Grandma
P.s Mina Grandchildren ääääälskade brödet. D.s