Vandringar, tankar, funderingar, lärdomar. Den inre resan det innebär att vandra.

Användarnamn: carolacato

Intressen: Friluftsmat, Vandring

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Vardagsäventyr och Utforskning

Nu har vi flyttat och kommit på plats på nya stället. Jag saknar "mitt" Hejnum Hällar varje dag som "bjuder in" till vardagsäventyr.

Men nya stället erbjuder mycket att utforska. Vilken tur att jag tagit semester i mellandagarna och att yngsta dottern har jullov!

Det brukar bli gnäll och suckande när man nämner vandring. MEN jag kom på det! UTFLYKT, man ska säga utflykt till det 9-åriga barnet! Det resulterade i två dagar i skogen med en supertaggad dotter!

Första dagen letade vi oss fram till en mysig skog som är biotopskyddad, varför lyckades vi inte riktigt reda ut. Men det fanns flertalet med gravrösen. Och dottern började fundera runt "Hur många skelett får det plats i ett röse? Och var bor Bysen egentligen? Är det i den här skogen?

Vi hittade ingen Byse men ett stormfällt träd som säkert blir ett bra hem till flertalet insekter och en liten klunga med granar som blev perfekt att sitta under för att tillaga dagens lunch.

Dag nummer två letade vi nya stigar och pratade om känslor. "Mamma, är du känslig i känslorna?" "Var kommer känslorna i från?" Djupa samtal med en klok 9-åring. Naturen och stillheten för oss närmare varandra och våra jag.

JAG ÖNSKAR ER ALLA ETT GOTT NYTT ÅR OCH ETT FANTASTISKT 2018 MED MASSA STORA OCH SMÅ ÄVENTYR!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2018-01-01 10:59   OBD
Vilka mysiga "mellandagar" ni hade!
Hoppas ni får många sådana dagar under 2018.
 
2018-01-01 16:50   fowwe
Så fint att du hittade det rätta ordet för att få med din dotter. Att en så liten sak kan göra så stor skillnad!
 

Läs mer i bloggen

Flytta

Det är dags för flytt. Vi ska flytta. Jag ska lämna närheten till Hejnum Hällar. Hejnum Hällar som jag älskar. Det är många timmar jag strövat omkring i detta fantastiska område som ger mig lugn, som sluter sig runt mig och ger trygghet. Det gör ont i hjärtat att lämna närheten till detta.

Alla har vi vårt smultronställe. Det där stället som är hjärtat i vårt friluftsliv, det där stället som ger känslan av att vara ute på äventyr om än bara för en halvtimme med hunden.

En godisbutik

Det finns så otroligt många lockande alternativ att välja mellan när det gäller vandring. I mitt huvud snurrar det olika leder hela tiden och när jag läser ett namn på en led jag inte hört om förr måste jag genast googla med påföljden att jag tänker ”Den måste jag gå!”

Jag blir som ett barn i en godisbutik!

Att vandra på Gotland

I en tråd på FB var det en gång en kvinna som skrev ”Jag trodde inte det gick att vandra på gotland”

Min fråga blev då: Finns det någonstans det inte går att vandra?


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...