Bloggar > Charlieponkens Eskapader > Sista natten ute ...

Charlieponkens Eskapader

Jag bor annorstädes men jobbar en del i stockholmstraken. Då föredrar jag att övernatta ute i det fria.

Sista natten ute under Januari månad 2019

Här kommer en något sen rapport från min övernattning mellan tisdag och onsdag förra veckan.

Efter jobbet på tisdagen tog jag bilen till Södersätra och parkeringen vid koloniträdgårdarna. Några kvinnor gick förbi med en hund när jag skulle lämna bilen och frågade om jag skulle ut och vandra. De tyckte att jag var tokig när jag sa att jag skulle övernatta i skogen.

Jag promenerade först mot vindskyddet vid Fjäturen, där jag tillbringade årets första natt ute. På stigen genom skogen hade någon nyligen satt ut nya reflexmarkeringar på träden, vilket jag uppskattar. Det kan alldeles säkert underlätta för sena promenader i denna årstid. Nu var det dock snö på marken och spår från tidigare vandrare syntes tydliga att följa för den delen. 

Väl framme vid Fjäturen tog jag sedan promenaden vidare tills jag kom fram till Kärringsjön där det också finns ett vindskydd. Ingen reflexmarkering här, men spår från tidigare vandrara även här så det var inte svårt att följa stigen fram. En del träd hade fallit över stigen här också, men inte alls så illa som på norra sidan av Bogesundslandet.

Framme vid Kärringsjön tog jag dessa bilder:

När jag skulle gå tillbaka till bilen på onsdagsmorgonen gick jag istället fram till kraftledningsgatan och följde sedan vägen som går där till vindskyddet vid Fjäturen. Därifrån gick jag sedan fram den reflexmarkerade stigen till bilen vid Södersätra.

Denna vecka övernattade jag på hotell, så därför inga uppdateringar från den.

Inlagt 2019-02-08 10:21 | Läst 2258 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!