Turer > Visa en tur

Vuohijärvi - Mälaren

Beskrivning
Något jag funderat på enda sen jag var ett litet barn är att försöka ta mig vattenvägen från min mormors och morfars strand vid sjön Vuohijärvi till där jag bor. Nu bor jag i Vällingby nära Maltesholmsbadet så det får väl bli mitt mål.
Till Kymmene Älv kan jag ta mig från Vuohijärvi men det finns en sträcka av Kymmene älv som jag i dagsläget tror jag skippar. Det finns industrier, kraftverk och annat som verkar vara svårt att passera eftersom inga paddlingsbeskrivningar över sträckan finns. Utmaningen blir ju passagen över Ålands Hav. 15 nm öppet hav. Jag kommer inte att gå över om vädret inte är näst intill perfekt eftersom jag paddlar ensam. Kommer ha marginal att vänta ett par dagar om det skulle vara så men tänker inte ta onödiga risker.
Hoppas kunna avverka i snitt 24 nm/dag. Jag vet att på 5-6 sträckor kommer jag avverka antagligen bra mycket mer beroende på väder och vind så jag behöver inte alls känna stress. ca 8 dagar vila inbakade eftersom jag kommer hälsa på vänner och släktingar på vägen så 28 dagar totalt hoppas jag skall bli lagom. Paddlar 3x2 timmar/dag normalt utom 6 dagar då det blir två-tre timmar paddling till.

Inget datum satt utan allt på planeringsstadiet just nu. Några saker som måste ordnas. Transport av mig + kajak till sjön i Finland plus transport förbi den sträckan jag tror jag inte kan paddla i Kymmene Älv. Eftersom jag paddlar själv är det ju inte så mycket annat som behöver planeras. Bara att ge sig av liksom.
(Logga in för att skriva en kommentar)
2015-07-15 23:45   McO
Alltid är det något... som strular till det. Verkar bli problem med ledighet nog för att genomföra paddlingen helt och hållet. Tanken var att åka från Stockholm nu på Fredag 2015-07-17 och så komma iväg från Vuohijärvi på måndagen den 20:e (istället för tidigare tånkta start den 17:e). Först kom det upp saker som gav mig bara två veckors istället för fyra veckors tid men så nyss fick jag veta att jag inte kan åka på fredag. Resan skjuts upp med andra ord ca 2 veckor och jag hoppas då att jag kan komma loss de 4 veckor jag tror mig behöva till min paddling. Dessutom så blir jag ensam större delen av paddlingen.
 
2015-06-18 05:24   McO
Har blivit med sällskap på färden och vi hoppas trotts lite "mörka moln" hängandes över planerna att kunna starta i Vuohijärvi den 17:e juli och landa vid Maltesholmsbadet den 14:e augusti.
Vi kan komma att ta Ekeröfärjan över eftersom Ålands Hav kan visa sig från en ganska trist sida just den tiden på året när vi kommer passera. Vi får se. Som sagt, inga onödiga risker.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Av McO


Om McO

 

Logga in