Nasafjäll Silvergruva

Datum:
2013-07-26 - 2013-08-02 , Genomförd
Beskrivning:
En veckolång tur med hund :)
Det går ju att ta bilen till Norge och gå ca en mil för att komma till gruvruinerna, men varför göra det så enkelt? Det är ca 5-6 mil enkel väg att gå från Vuoggatjålme, så den vägen väljer vi :)

Texter

Vuoggatjålme, Nasaleden

En liten vandring mot Nasafjäll med hundar och sambo. 5 kommentarer

Fotoalbum

Färdspår

Vuoggatjålme-Nasafjäll och tillbaka via Laisstugan


(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-08-16 10:55   Janne Lundgren
Kul! Ska hälsa kocken. Gick du som planerat? Var själv och gick strax norr om Jurunparkeringen västerut för att svänga ned mot Guijaure och till Vuogga. Det var riktigt fint hela vägen.
 
Svar 2013-08-16 20:19   plingella
Ja hälsa honom gärna!
Till en början gick allt enligt planerna, men vi fastnade i ett och etthalvt dygn på kalfjället i storm och dimma, så spökena på Nasafjäll fick flyga omkring ostörda :)
Vi genade lite vid Värddetoppen och sedan ca 13km innan turen var slut så blev det helikopter, min högra vad var inte samarbetsvillig... Men i övrigt så var det nog enligt planerna. Mest nöjd med att vi inte mötte så mycket folk och att hundarna trivdes och skötte sig exemplariskt.
Tänkte också ta Jurun-Ikesjaure men får se om det blir i år...
 
2013-07-03 00:20   Janne Lundgren
Intressant tur.
Är nyss hemkommen från en kortare vistelse i Vuogga och en tredagarsvandring med hunden kring Jurun . Åkte skidor till Guijaure i april, vilket var trevligt (lite mycket skotertrafik). Har tänkt vandra i området en längre sväng i augusti och då är Nasafjäll ett alternativ. Då får man lite kulturhistoria på köpet. Känner kocken i Vuogga så jag brukar vara dit lite då och då. Kan rekommendera en Vuoggaburgare när du kommer tillbaka :)
 
Svar 2013-07-06 22:35   plingella
Hej!
Jag skrev ett svar till dig från min mobil, men nu ser jag det inte här. så det vete 17 vart det tagit vägen? =)
 
Svar 2013-08-16 01:03   plingella
Det blev en Vuoggaburgare innan vi åkte hem :)
Åååh så god den var!!
 

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.