Medlem > ludvig_svensk > Mottagna kommentarer
Lista senaste kommentarer från alla
Artikel/Blogg:
Lax i ostsås med Couscous
2019-05-11 13:56 från MonicaKa :
I vilket format är laxen torkad? Blir det typ en laxfärs?
Artikel/Blogg:
Rensjön och Rautas fjällurskog.
2018-10-04 17:37 från Swift :
Även jag får tacka för en läsvärd text med fina foton. Man borde kanske göra en tur i förfjällsterrängen som motvikt till allt knatande bland högfjällen. Läste nyligen Åke Aronssons bok "Det glömda Laponia", vilken inspirerar till sådana turer. Men helst efter myggsäsongen, även om knotten kan dyka upp i stället. Tack återigen!
Artikel/Blogg:
Rensjön och Rautas fjällurskog.
2018-10-02 06:52 från hansnydahl :
Vid närmare eftertanke inser jag att detta blir en gargantuansk uppgift. För artiklar finns "skyddad natur" som kategori, men det är inte säkert att artikeln handlar om ett specifikt naturreservat. Motsvarande kategori finns inte för bloggar. Sedan hänger det på om skribenten tänker på att välja kategori. Dokumenttyp måste man ju välja, men den parametern tror jag inte är sökbar, och det kan vara lite krystat att ha "Naturreservat" som dokumenttyp. Det finns närmare 5000 naturreservat i Sverige och för att informationen ska bli hanterbar på Länsstyrelsens hemsida så grupperas reservaten per Län och Kommun. Det blir ett programmeringsjobb att efterlikna den strukturen och risken är att den inte blir användarvänlig. Ett enklare förslag vore att under fliken ARTIKLAR lägga till ytterligare en "underflik". Underfliken FOTO visar artiklar som jag antar att Utsidan själv manuellt väljer ut. Kanske går det att lägga till en underflik NATURRESERVAT och göra något liknande? Då kan i alla fall framtida artiklar om naturreservat samlas under ett tak. Det här var bara några tankar som möjligen inte är relevanta - jag har ju ingen kunskap om hur Utsidans admin-gränssnitt fungerar.
Artikel/Blogg:
Rensjön och Rautas fjällurskog.
2018-10-01 17:08 från ulindh :
Spännande vandring och trevligt berättat. Jag kikade lite på artiklar och blogginlägg och kategorin naturreservat, angående ett register över artiklar där det skrivits om naturreservat. Hade allt som skrivits taggats skulle det gå att få få ut en lista på allt som skrivits om olika naturreservat, nu är artiklarna och blogginläggen oftast platsbestämda på en plats på kartan. Men jag ska fundera lite kring detta.
Artikel/Blogg:
Rensjön och Rautas fjällurskog.
2018-09-27 19:12 från hansnydahl :
Jag ska kolla in vad du skrivit om Dellikälven. Det var inte min mening att lägga ansvaret för ett register över naturreservat på dina axlar. Det var en from förhoppning att ansvariga för Utsidan kanske hade bättre överblick över var alla artiklar och blogginlägg om svenska reservat finns så att en lista med länkar kunde upprättas. Själv har jag skrivit om naturreservatet Vändåtberget - en urskog i norra Ångermanland.
Artikel/Blogg:
Rensjön och Rautas fjällurskog.
2018-09-26 22:28 från hansnydahl :
Jag läste med intresse er tur i ett uppenbarligen björnrikt naturreservat. Det verkar som om terrängen - om än krävande - är intressant för den som gillar den geomorfologi som skapats av istiderna med alla åsar och raviner och morän av olika slag. Håller med dig gällande GPS och digitala kartor. Jag upplever också att man tränar sinnena när man tvingas vara observant på analoga tecken på väderstreckens riktningar. Möjligen får jag väl skaffa en SPOT tracker om något år om jag känner att uppmärksamheten blir sämre. Inte illa att lyckas vara ute i tält i sju veckor - jag lyckades bara få ihop knappt 6 veckor :-) Det skulle vara bra om det fanns ett register på Utsidan över alla naturreservat som någon har skrivit om.
Artikel/Blogg:
Rensjön och Rautas fjällurskog.
2018-09-26 11:21 från OBD :
Trevlig läsning med fina bilder. Din vandring var verkligen "naturnära". Jag tror inte sådana här vandringar görs av så många. Bitvis krävande men också givande. Tack för att du delar med dig.
Artikel/Blogg:
Laisdalens fjällurskog juli -18
2018-08-27 13:48 från scandiaca :
Ok, tack! Det var som jag misstänkte. Jag lär nog ta vägen då, om jag nu kommer mig iväg dit i höst vill säga.
Artikel/Blogg:
Laisdalens fjällurskog juli -18
2018-08-05 08:19 från scandiaca :
Jag gick längs Dellikälven för ett par år sen och kan precis som du rekommendera området, även om det som sagt inte var direkt lättvandrat just längs älven. När du paddlade i Rapadeltat, drog du kanoten på vagn längs vägen förbi Tjaktjajaure upp till Laitaure? Hur är det med vattenmängd i Tjaktjajaure?
Artikel/Blogg:
Laisdalens fjällurskog juli -18
2018-08-04 11:31 från Skogstoka :
Tack för en spännande skildring av ditt äventyr och fina bilder! Gillar särskilt hur man får följa med i dina tankar. :) Jag delar din frustration över nedskräpning, men jag tror att allt fler börjar inse hur galet det är med skräp i naturen.
Artikel/Blogg:
Laisdalens fjällurskog juli -18
2018-08-04 07:33 från plingella :
Dellik fint och allt som oftast folktomt (förutom just hemmanet). Arjeplogsfjällen bjuder på många fina pärlor, kanske just tack vare bristen på leder och fjällstugor :) Himla härlig läsning och fina bilder, bjud gärna på fler äventyr :)

 

Logga in