Norröna Synkron Pack 120 LBygget på det integrerte Synkron™ bæresystemet, er dette en anatomisk utgave av pakkrammesekken. Synkron™ bæresystemets unike og anatomisk utformede rammekonstruksjon og skulderstropper, samt et roterende hoftebelte, gjør at sekken følger kroppens bevegelser, noe som bidrar til forbedret balanse, bedre vektfordeling og derigjennom økt bærekomfort. Bæresystemet har også høydejustering for individuell tilpasning. De to sidelommene på sekken kan enkelt kobles sammen og gjøres om til en ekstra 32 liters fluktsekk med eget bæresystem.


Tillverkare: Norröna
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Gedigen, tålig, följsam, klarar tung last, många finesser men ändå avskalad. Massor med fack. Sidofickor och topplock kan bli dagturssäckar. Suveränt bärsystem.

Minus:Vet inte ännu. Kanske att den saknar fickor på höftbältet men som sagt lätt att sätta dit liten väska eller utrustning.

Kommentar: Gedigen packåsna vid tyngre bördor. Ingen lättviktare direkt, men efter en veckotur på högfjäll är jag ändå imponerad av hur lätt den kändes trots packning på mellan 25-30 kg. Sitter otroligt bra och lätt att justera rygglängd om man är flera som turas om att bära tungt. Väldigt följsam i svår terräng.

Går enkelt att slimma till "bara" sådär 90 liter om man tar bort sidofickorna - som för övrigt är enormt rymliga men enkelt komprimerbara. Relativt få men användbara remmar - inte så mycket som dinglar omkring; kan enkelt anpassa storleken efter hur mycket man fyller säcken. Hela säcken är gediget byggd och lär hålla livet ut för en normal användare. Kraftig Cordura-väv som kan impregneras (samma typ som i Fjällräven-byxor men tjockare). Har ännu inte råkat ut för dagar av spöregn, men den är i stort sett vattentät vid leverans - vattentäta innerpåsar dock att rekommendera, hellre än regnskydd utanpå skulle jag säga (gäller dock de flesta säckar). Yttertyget lätt att reparera om skador skulle uppstå.

Valde denna framför deras ramsäck (Recon-pack) då den här är något smidigare att transportera och inte fyller lika mycket. Hade heller inget behov av att plocka av säcken från en ram för att transportera andra saker. Närmaste konkurrent Bergans Alpinist kändes också väldigt bra i bärsystemet, men jag tyckte yttertyget på Norröna var tystare och kändes mer hållbart. Vidare kan man inte ta bort sidofickorna på Bergans, vilket man kan på Para Rangern -- de blir då till liten ryggsäck på 32 liter.

Enda lilla minus än så länge är att det inte finns fickor på höftbältet, men å andra sidan finns det möjligheter att sätta dit egen liten väska eller första förband/utrustning etc efter behov. I övrigt många fästpunkter till utrustning. Rejäla blixtlås. Fronten öppningsbar om man snabbt vill komma åt hela innehållet i huvudsäcken. Öppningsbar mellan huvud- och bottenfack för transport av långa föremål. Sidobälgar för förvaring vandringsstavar, tältpinnar etc.

Liknande produkter: Norröna Recon Synkroflex 125, Bergans Alpinist 130, Klättermusen Mjölner 100, Fjällräven Kajka 100

Pris: 3995

 

Logga in