Norröna Reconpack SyncroflexStor ramsäck


Tillverkare: Norröna
 
Betyg: 4.334.334.334.334.33
(betyg 4.33 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 2 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Stor packvolym Oklanderlig byggkvalite Bekväm Inställningssystem för rygglängd

Minus:Tung Litet lock Seg spänning av höftrem

Kommentar: Negativa aspekter:

Locket är lite för litet. Om man packar lite över toppkanten så för man inte ner locket rickigt. Det är en väldigt tung väska. Den väger 4.2kg men det får man räkna med tycker jag om man köper en väska som ska vara bekväm med 40kg i. Jag tycket att det är lite tungt att spänna höftbältet men inget som stör jättemycket.

Positivt:

här finns det mycket att säga. Jag hade en Alpinist 110L från Bergans som vägde 3.2kg om jag inte minns fel. Denna väska väger 4.2kg och jag ska ärligt säga att Alpinist 110L med 25kg i och denna med 25kg i så känns denna mycket lättare pga det fantastiska bärsystemet. Kvaliten i corduran som väskan är gjord av skulle man kunna ha som skyddsväst. Tyget är riktigt slitstarkt, jag har haft västan på klätterturer där den slängts och dragits mod berg och har knappt några marken från användningen. Ett extremt stort plus tycker jag är systemet som används för att justera rygglängden. Det är det bästa systemet jag har sätt eller använt på någon ryggsäck

Allt som allt så tycker jag att den är fantastisk och jag hoppas att den kommer hålla länge. Anledningen till att den får en fyra är på grund av det lilla locket och spänningen på höftbältet.

Liknande produkter: Alpinist 110L Bergans

Pris: 3899

Plus: Komfortabel, tar stor volym. Fantastiskt bärsystem.

Minus:Kvalité. Tung.

Kommentar: Ryggsäcken har fått följa med ett antal turer i fjällen och ute i kustbandet. Jag bär tung kamerautrustning och vikten har som mest legat på 55 kg.

Det direkta intrycket är att ryggsäcken gör sitt jobb. Den har bra polstring och komforten är av högsta klass.

Kvalitén är dock ett frågetecken. En svets i aluminiumramen släppte, kudden för svanken gick sönder och en av bärremmarna gled upp hela tiden. Den ryggsäcken fick bytas (utan diskussion). Det senaste exemplaret har inte haft de tidigare problemen, däremot har remmarna börjat nötas sönder pga för vassa kanter i aluminiumkonstruktionen.

Sammantaget är jag nöjd med ryggsäcken. Den gör det möjligt att få med mycket utrustning, vilket är dess primära uppgift. Att den sen inte håller för evigt kanske man får ta om den belastas mycket.

Kundservice: Riktigt bra kundservice, jag vände mig direkt till tillverkaren, Norröna. Jag beskrev mina problem och fick en ny utan diskussion.

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 4995

Plus: Grymt bärsystem. Punkt.

Minus:Lite väl många "smarta" remmar o dyl = onödigt tung. Litet lock.

Kommentar: Uppdatering efter 13 år:

Den modell jag använder numera är lite uppdaterad. Bättre fästremmar för liggunderlaget och remmarna för låsning av säcken är nu inte längre fastsydda i säcken annat än i infästningen = enklare att fästa utrustning på utsidan om man vill.

Denna säck är tillsammans med min anatomiska McHale-säck min favorit. Fantastisk balans och vikten hamnar verkligen högt och i lodlinjen om man packar rätt. Enkel också att komprimera. I det närmaste outslitlig verkar det som och den säck jag använder för träningsrundor.

------///////-------

Har ägt denna modell en barmarkssäsong och burit den bland annat på en treveckorstur i norska finnmark-finska lappland. Trevlig bekantskap, syncroflexsystemet är grymt skönt att bära.

Är inte odelat förtjust i tvådelad säck dock. Inte heller tycker jag att de fastsydda remmarna för liggunderlag är bra - de är alldeles för korta och jag skulle hellre se fästen där man själv kan sätta lämpliga remmar, som på den äldre reconpakken.

Sidofickorna är avtagbara men har utrustats med tjock cellplast mot ryggsidan vilket jag tycker är helt onödigt och bara ger högre vikt, något som redan "tynger" syncroflexmodellerna. Det lilla locket är väl utformat men för litet på en så stor säck.

Trots dessa minus får den en 4 av mig för att den är skön att bära, faktiskt i särklass. Men den kunde behöva "trimmas" en del för att ta bort överflödsvikt.

Liknande produkter: Har använt en massa ryggor av Sacci, Haglöfs, Norröna och div.

Logga in

Tips!