Lundhags v12Stor ryggsäck för vandring och skidåkning. Finns inte kvar på Lundhags hemsida.


Tillverkare: Lundhags
 
Betyg: 3.43.43.43.43.4
(betyg 3.4 baserat på 5 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 8 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Slitstark.

Minus:Obekväm och opraktisk.

Kommentar: Har aldrig gillat V12an. Jag får inte in nån bra position för min kropp som är lång med smal midja och väldigt bredaxlad. Obekväm. För långa remmar. Och sämst av allt: formerna på fickorna som gör att det är omöjligt att utnyttja hela volymen.

Pris: 1000

Plus: Bra tekniska detaljer, gott om utrymmme med möjlighet att utöka.

Minus:Har inte gått att ställa in efter mig.

Kommentar: Jag hade mycket höga förhoppningar för denna ryggsäcken som den dessvärre inte kunde hålla.
Avbärarbältet är aningen för kraftigt för mig och har två "partier", varav dessa alltid vrider sig obekvämt för mig. Det är en tung ryggsäck och det känns av, om den inte passar ens kropp.

Sidofickorna som först såg tilltalande ut stjäl utrymme ur huvudfacket på något vis och det går inte riktigt att fylla dem önskvärt.
Huvudfacket är praktiskt och precis som sig bör, utöver ovan nämnda brist, som lätt går att komma åt uppifrån, nedifrån och framifrån. Vilket är en väldigt praktiskt detalj.
Topplocket är rymligt och praktiskt avtagbart för en temporär dagsturssäck.

Där är många praktiska funktioner som jag önskar fanns på andra ryggsäckar med då bl.a. möjligheten att fästa en mindre 10L ryggsäck (Lundhags V10), integrerat regnskydd och "daisychains" på framsidan och möjlighet att fästa cord på topplocket så man kan klämma fast förstärkningsplagg.

Det är säkert en lyxryggsäck för att bära tungt och den borde ju funka perfekt, så till vida man kan få den rätt inställd till sin kroppsform. Vilket jag tyvärr inte lyckats med.
Jag har dock valt att spara den för att bära klätterutrustning för trädklättring när jag inte behöver bära långt, bara väldigt mycket.

Liknande produkter: Haglöfs Matrix, Haglöfs OXO, Fjällräven Kajka

Plus: Bra avbärarbälte, flexibel och inbyggt regnskydd

Minus:Något tung

Kommentar: Köpte min V12:a i nyskick på Blocket och uppgraderingen från Fjällräven Gyro från -75 var en dröm att bära...
Remmarna är långa men man kan ju klippa, om man vill... Lösa sidfickor är helt perfekt och remmen som spänner ihop dom är kanon att spänna fast liggunderlag m.m.
Den bästa säck jag haft och det dröjer nog innan jag hittar en bra anledning att byta upp mej.

Plus: Flexibel att packa och bo i Lätt att justera, mycket bekvämt midjebälte

Minus:Lite vek vid tyngre packning

Kommentar: Har haft säcken några år och den är mycket bekväm och flexibel att "bo i", dvs bra med löstagbara "lillrygga" och sidofack underfacket ger tillgång till stora huvudfacket som även har stor öppning "på längden". Dock är den lite vek vid tyngre packning.

Använder hellre min Norröna Storen 90+ vid tyngre packning och 2 veckors vandringar, pga stabilitet

Plus: rymlig, bekväm, inbyggt regnskydd

Minus:många och långa remmar

Kommentar: Köpte min V12 för cirka 6 år sedan. Har haft den både sommar och vinter och är mycket nöjd. Fungerar förvånansvärt bra vid skidåkning och är helt suveränt bekväm vid vandring, bästa avbärarbältet jag provat. Man har möjlighet att själv "modifiera" säcken då det ingår en lös liten ryggsäck och två lösa sidofickor.

 

Logga in

Tips!