Berghaus Vulcan Cyclops 2Berghaus vulcan, 100l softpack


Tillverkare: Berghaus
 
Betyg: 4.824.824.824.824.82
(betyg 4.82 baserat på 33 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 7 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    
Sida: 1 2 Nästa Sista 

Plus: Slitstark

Minus:En aning tung, 3044 gram med sidofickor.

Kommentar: Jag har en Berghaus Vulcan Cyclops II som jag köpte 1988. Den är efter 33 år och flera fjällvandringar och skogsäventyr fortfarande hel. Förutom en dragkedja på ena sidofickan som jag bytte ut får två år sedan.

Liknande produkter: -

Kundservice: Har inte behövt någon service.

Plus: Bra och mycket slittålig

Minus:Har ingen privat

Kommentar: Har använd denna säck mycket i försvarat och kan inte när än älska den. Skön att bära tungt och extremt slittålig. Den ryggan som jag blev tilldelad var mycket använd i mycket taskiga miljöer men det kunde man knappt tro. En riktig slitvarg.

Plus: Bärsystemen, komforten, materialtåligheten, vikten.

Minus:Ofattbart att tillverkaren inte byter ut spiraldragkedjorna mot dragkedjor av plasttandlåstyp, som är betydligt tåligare.

Kommentar: Allt som allt en perfekt kompromiss mellan en lång rad olika ingångskrav. Min version köpte jag av RVOps i England, som syr på två dragkedjor till på framsidan så att man kan sätta en PLCE-ficka där om man vill. Har använt denna säck på många vandringar med allt från 20 till 35 kg i last.

Liknande produkter: Karrimor SF Sabre, några från Sacci och ett par andra.

Kundservice: Bra kontakt med återförsäljaren RVOps i England.

Köpplats: http:www.rvops.co.uk

Pris: 1800

Plus: mycket tåligt o stark.

Minus:inget

Kommentar: Gillar hela modellen o även att man kan anndvända den året om gör den skönare att bära med ett fast bärsystem i stället för rörliga bärsystem.
gillar att man kan göra en dagstur av sidofickorna o ha huvud säcken i baslägret.
följer kroppen när man vandra.

Liknande produkter: det finns kopior på denna modell som är sämre.

Kundservice: mycket bra

Pris: 2500

Kommentar: Prisvärd och rejält tyg. Bra stuvutrymmen. Inte alltför tung. Fasta storlekar minskar antalet remmar.

Bärsystemet är något för mjukt för min smak.
Locket sitter fastsytt.
Känns som en gammal konstruktion.
Inte jätte slitstark, bärsystemet är svaga punkten.

Plus: Rymmer mycket Inga problem att bära tungt med, Stryktålig

Kommentar: Har använt den för att bära tungt i lumpen. Hade den drygt ett år och är nu min favorit ryggsäck. Då det går att bära mycket och tungt med den. Samt att sidofacken rymmer mycket, tex dagens mat, spritkök och dyl får plats i ena fickan. Den är väldigt stryktålig, dock vet jag flera exemplar som efter flera års intensivt användande fick problem med spännena till topplocket.

Plus: Sväljer det mesta! Blixtlås och remmar fortfarande bra efter 2 Sverigevandringar och otaliga leder.

Minus:Tar jag med mig 40 eller 60 liter fyller jag det och har jag 100 ja då blir det lätt lite "lyx packning".. Bröstremmet är inte o räkna med längre... men så är mina andra ryggsäckar också...

Kommentar: Inget att tillägga

Liknande produkter: Beställde hem en storlek för lite... men värt pengarna att skicka tillbaka och få rätt.

Plus: En riktig slitvarg, komfortabel, enkla packutrymmen, avlägsna sidofickorna som en avstickar eller dygnspackning

Minus:Kan it komma på nåt

Kommentar: Har haft min i snart ett år nu.. Hårt nöjd..

Köpplats: Recon Vildmark AB

Plus: stryktålig, härlig att bära tungt med, bra kvalitet, rätt i pris.

Minus:inga enligt mig

Kommentar: Har haft min säck i endast ett par månader men har lastat 30-35 kilo nästan varje tripp. Jungfruturen var Hyssnaleden med överlast bara för att testa säcken i mycket kuperad teräng över 5 mil, och jag måste säga att några brister upptäckte inte jag med säcken.. tvärtom, behaglig att bära, kräver dock noggrann och korrekt inställning, men så är det ju med alla säckar av den här storleken. säcken är lätt att ( växa i hop med ) bra kvalitets känsla, bra spännen, bra bärsystem. ett mycket bra val till ett bra pris. är bara nöjd med min säck. rekomenderas. ( koskenkorva )

Liknande produkter: bergans alpinist II, fjällräven mm.

Kundservice: bra kontakt med kundtjänst, tillmötesgående

Köpplats: Recon Vildmark AB

Pris: 2975

Plus: Allt

Minus:Inget

Kommentar: Kan det bli bättre än så här ??????

Plus: *Mångsidig, går att komprimera till ca 55L(utan sidofickor) och med sidofickor och fullt utsläpp på remmarna så 100L plus, går att överpacka lite! * Klarar mycket stryk! *Slit tålig. *Bra spännen och dragkedjor

Minus:*Bär systemet gör det obekvämt med last över 30-35kg *PU-cöatingen släppte på mitt ex efter bara något års användning. *Efter ett par år släppte sömmen mellan midjebältet och nederdeln av säcken, numera finns här en sidostramare för att stabilisera säcken- kanske inte är en lösning..... *Polstrade ryggplattan i Cyclops II bärsystemet binder mycket fukt.

Kommentar: En härlig trotjänare! Men den har brister! Köpte min 1993 så den är 15år och det är ju okay, bla. 4 fjällvandringar och 2 resor, plus massor av vandringar hemma vid!. Rymmer det mesta du behöver men det är lätt att ta med lite för mycket bra-att-ha saker!

Köpplats: Femmans Sport, Göteborg

Pris: 2800

Plus: Bra spännen, bra utrymme, bra sidoväskor.

Minus:Kan inte komma på nåt!

Kommentar: Som alla andra här är jag mycket nöjd med den här säcken! Finns inte mycket att tillägga, jag har använt den under flera år i olika väder och aldrig haft anledning till att fundera på ett byte. Jag gillar sidoväskorna som kan tas lös för att använda till tex topptur. Monterar man axelbanden snett utåt på sidoväskorna sitter de två 10 liters väskorna mycket bra iaf på min rygg.

Plus: Enkel, bra bärsystem, lättpackad, bra att kunna använda sidofacken som småryggsäckar.

Minus:inget

Kommentar: Har ingenting att klaga på.. En väldigt välkonstruerad säck. Skaver ingen stans trots bar överkropp.

Köpplats: Recon Vildmark AB

Plus: Outstanding!

Minus:Ryggan blir rätt bred med fullproppade sidofickor för den som vill ha en "slimmad" säck.

Kommentar: Jag är som de flesta andra, j**ligt nöjd med min Berghaus. Den sitter där den skall, fördelar tyngden bra och tål mycket stryk. De löstagbara sidofickorna går lätt och smidigt att ta loss för att skapa en enkel dagssäck på antingen 10 eller 20 liter (1 resp. 2 fickor). Det sitter ett flertal smarta fästpunkter runt om på "kroppen" av säcken, och kanalen bakom sidofickorna gör att man kan sätta skidor där för ev. buren transport av dessa (för de med snöiga lumpenminnen). En av de bästa ryggsäckar jag använt mig av. OBS! När du köper den tänk på att den kommer i 4 olika stl. beroende på din längd...

Köpplats: köpt online via friluftsbutik i England.

Pris: 1900

Plus: Is da shit! ..men ärligt finns inget att skiva som redan printats här, den ÄGER!

Minus:Öhhh

Kommentar: Kan inte skriva något dåligt då jag inte påträffat något sådant på typ 10 år med säcken. Säcken är en slitvarg utan dess like..

Plus: Nästan allt

Minus:Blixtlåsen kunde vara lite grövre

Kommentar: Jag använde Berghaus Trident i lumpen och har nu en Berghaus Vulcan vilket är i princip samma säck. Ja vad ska man säga..bättre ryggsäck finns inte. Den håller för allt och sitter som gjuten på ryggen. Så länge dessa säckar tillverkas kommer jag aldrig att använda något annat.

Kommentar: Min 14år gamla Vulcan har sedan ett år varit rippad till under 2kg, tack vare detta så har denna fantastiska slitvarg fått nyttliv tillsammans med andra lätta utegrejer.. Det finns idag lättare alternativ men ingen som slår en rippad Vulcan i förmåga,vikt och volym.. Världsklass helt enkelt..

Kommentar: Finns det något som är dåligt med säcken? Den pallar år efter år utan problem. Detta är ett av mina bäst köp. Kan bara ösa beröm över säcken... Värt varje öre!

Plus: Enkel, tålig, pålitligt för mig bekvämt bärsystem

Minus:Något smala axelremmar och lite kort lock

Kommentar: Sedan 1997 har jag otaliga gånger pressat ner och dragit upp en kåta ur min Vulcan. Ofta startvikt på 30 kg+ för långturer med kåta, fiskegrejor mm, alla årstider i för både mig och ryggan krävande terräng. Ryggsäcken är i lika bra skick idag som när den skaffades. Nästan osannolikt.

Säcken sitter som en del av en själv på ryggen, vilket gör den stadig, bekväm och behaglig att bära tungt med om än varm. Den här säcken kommer jag att använda många år till, kanske decennier.

Plus: Allround funktionen, slitstyrkan och bärsystemet.

Minus:Dålig ventilation för ryggen.

Kommentar: Min Vulcan Cyclop har varit en sann trotjänare och har över 10 hårda år på nacken. Den har vandrat i Kambodjas djungler, öknar i Australien, bergstoppar i Alperna och åtskilliga turer i den svenska fjällvärlden. Den enda skadan är en reva på höftremmens vaddering.

Den är skön att bära tungt med (>30kg) och när man går på kortare turer kan man ta bort sidofickorna och dra ihop väskan till en 30 liters smal och smidig sak. Sidofickorna har jag använt till diverse toppbestigningar, rymmer precis lagom för topptur utan crampons och isyxa.

Det enda negativa jag kan komma på är att den saknar ryggficka för vätskesystem samt ventilationen på ryggen.

Sida: 1 2 Nästa Sista