Bergans of Norway Viking IBergans of Norway Viking I


Tillverkare: Bergans of Norway
 
Betyg: 3.673.673.673.673.67
(betyg 3.67 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Flexibel: med eller utan sidofickor och lock, och lätt att komprimera. Inte särskilt tung strippad. Går bra att skidra med. Ventilerad rygg utan ryggkudde (vad den nu ska vara till för?). Klarar tunga bördor.

Minus:Bakåtvikt som drar axlarna bakåt, att man får gå framåtlutad och får ont i axlar/nacke. Höftbältet vinklar bäckenet felaktigt vilket tröttar korsryggen. Bärremmarna följer inte axlarnas form utan ligger an helt vågrätt - vilket ger upphov till värk i nackmusklerna. Höftbältet passar inte personer med smala höfter, det går då inte dra åt mer. Kräver ständiga reparationer p.g.a. ett konstruktionsfel (inte svårt men irriterande i längden).

Kommentar: Efter att ha skurit bort de onödiga detaljerna är den inte så tung strippad, 2,8kg. Det tillsammans med det faktum att den är mycket flexibel gör användningsområdet stort.

Plus: Bärsystemet och packmöjligheterna

Minus:Vikten...men det är ju en stor säck

Kommentar: Du får ner allt du behöver och lite till, flexibla packmöjligheter med sidfickorna och topplocket. Bärsystemet är otroligt skönt och hela säcken sitter bra även med riktigt tung packning. QSS verkar funka som tillverkaren beskriver och tar upp stötarna. Har också frontfickorna som man sätter på axelremmarna. Har bara använt dom en vandring för det är overkill med redan så mycket volym (fick dom på köpet...)

Köpplats: Intersport Marieberg, Örebro

Plus: Bärsystemet, frontöppningen, dagstursäcken, kompressionsmöjligheterna

Minus:Många remmar, vikten

Kommentar: Jag köpte en Bergans viking I i vintras.
Har inte använt den i fjällvärlden något i vinter då jag är mer av en sommarkille (än så länge) men dock har den vikarierat som resväska vid många tillfällen i vinter.
Och sicken resväska!! Knappast troligt att du hittar någon äkta resväska med samma volym & bekvämlighet! Du rymmer precis allt du vill och dessutom lätt att bära (till skillnad från bagar).

Nog om resväska-snacket.
Har nydligen använt min ryggsäck på en 1-veckas tur i fjällen. Hade då allt proviant i säcken från början då jag hade som avsikt att inte proviantera något under tiden vilket gjorde att den vägde en hel del (28 kg vid start).
28 kg var inget problem alls. Inte ens för mina orutinerade axlar och min otränade rygg. Bärsystemet är gudomligt!
Avbärarbältet är suveränt vadderat och således väldigt mjukt mot höften, samtidigt som det har en hårdare "plastskena" i sig för att få extra styvhet. Denna kombination visar sig vara skön som 1000an.
Axelbanden är likaså dom väldigt väl vadderade och jag kände knappt av dem under veckan jag använde säcken.
Gott om justeringsmöjligheter finnes också för att finna absolut toppkomfort!
QSS-bärsystemet förtjänar alla goda ord jag hört!!

Storleken 130 l kan tyckas vara lite "kryddat" men om sanningen ska fram så känns den inte så stor när den inte är fullpackad. Gott om möjligheter att strama till och såldeles minska storleken på den gör att den inte tar onödigt med plats när den inte är full.

YKK-dragkedjorna känns väldigt stabila och hållbara!

Materialet som säcken är gjort i är i princip vattentätt och klarar häftiga regnskurar utan problem. Förefaller också vara extremt slitstarkt!

Toppen på ryggsäcken sitter fast med 6 st spännremmar. Detta ger goda möjligheter för att packa extra saker "utanför" ryggsäcken men under topplocket.
Topplocket går att ta loss och blir då en liten ryggsäck som man kan koppla ihop med en av sidofickorna och de bildar då en perfekt dagstursäck på kanske 20 liter.

Huvudförvaringen kan delas upp i 2 delar vilket jag tycker är väldigt bra så att det man har i toppen inte ramlar ner när man plockar ut det understa.
I princip hela fronten av ryggsäcken kan öppnas och man kommer då åt i princip allt i hela huvudförvaringen.

Fins mängder av extra fästpunkter för t.ex. spännremmar och liknande.

Det enda som jag möjligen kan nämna som lite negativt är att det är en hel del remmar här och där vilket gör att den ser lite "plastig" & "hypead" ut.
Men det är den inte! :)

Kort och gott kan jag säga att det är en suverän ryggsäck som är väl värd varenda krona som jag lade ner på den!

Aktuellt: Under Lagos yta