Bergans of Norway Alpinist I 2095

» Ladda upp produktbild

Bergans of Norway Alpinist I 2095


Tillverkare: Bergans of Norway
 
Betyg: 4.334.334.334.334.33
(betyg 4.33 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Storleken

Minus:Tung

Kommentar: En ryggsäck för dig som tänker packa hela lägenheten... Att jag köpte denna ryggsäck var för att jag ville få plats med tält, sovsäck, liggunderlag och klätterprylar inuti ryggsäcken. Bra att det finns en liten dagturssäck. Man kan även sätta fast båda sidofickorna på dagsturssäcken och då blir den hela 35 liter. En liten nackdel är då att dragkedjorna som håller samman sidofickorna lätt öppnas samt att det inte finns möjligt att fästa 2 tekniska isyxor + stegjärn utanpå säcken. Höftbältet kan tyckas vara för stort om man är smal.

Plus: Trofast

Minus:Kardborrbanden i sidolommarna

Kommentar: ...jag lovar att inte göra dig besviken.

Bergans Alpinist I 2095 är den mest stryktåligaste ryggsäck jag någonsin haft. Under två månader har jag hårdtestat den. Jag har utsatt den för de mest krävande och eländiga naturmiljöerna som finns i Uppland. I både sol och orkanväder. Jag har packat den med 30kg, jag har burit vatten i sidolommarna, jag har suttit på den, jag har legat på den, jag har använt den som "pansarvagn" genom snårskog - inte en repa! Ingenting har gått sönder! Säcken är som ny. Ett fantastiskt material! Det enda minustecken jag hittade var kardborrbanden i sidolommarna som gör om lommarna till en dagtursäck. Kardborrbanden slet sönder två ullfrotée undertröjor av mig! Nu hatar jag kardborrband efter det här och säger nej till alla prylar som kommer i kontakt med kläder som har kardborrband. De inte bara fastnar och sliter sönder - de låter om dom också! Vill du vara diskret i närheten av fågel eller vilt så - krrrrrrAAApp! Glöm det. Det går dock lätt att själv åtgärda. Jag klippte helt enkelt bord kardborrbanden och ersatte dem med snören. Läderremmar, clips eller annat går ju också bra.

Plus: Den väl tilltagna volymen, bärsystemet och alla extra fästen

Minus:Frontöppningen

Kommentar: Jag har tidigare ägt 2 stora ryggsäckar, en Haglöfs Alaska och en Tierra Jensen 6580. Haglöfs säcken hade jag för vadring och Tierra säcken för lättare vandring /resor men båda är nu avyttrade för en Bergans Alpinist ryggsäck. Den fyller mina alla behov, bärsystemet är lätt att ställa in (perfekt om byter ryggsäckar) samt det klarar att bära upp mycket tunga bördor. Jag tror man själv tröttnar före ryggsäcken vid tung last. Valet stod mellan den här, Berghaus Vulcan (tyvärr ingen agentur i Sverige längre) och Norröna Storön (här fick man köpa till sidfickorna separat men de var inte lagervara i Sverige).
Jag är mycket nöjd med min Bergans säck och väven är i princip vattentät varför inget extra regnskydd är nödvändigt. De två sidfickorna som sätts samman till en minidagsturssäck är smidigt och praktiskt. Detaljkvaliteten känns dock något "plastigare" än Norröna säcken samt att frontöppningen är något för liten för min vintersovsäck (vår och höst säcken rymms utan problem). Hitills har säcken väl motsvarat mina alla förväntningar, skulle frontöppningen vara större skulle den vara perfekt.

Logga in