Arcteryx Bora 90Stor rygga för långa turer.


Tillverkare: Arcteryx
 
Betyg: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 4 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Bra passform och bra att bära

Minus:Sömmarna vid infästningar mellan spännbanden och axelvaderingen har gått upp, likaså vid midjebanden. Upptäckte detta på en träningsvandring då ena axelremmen gick helt av. Spännbanden, både axelrem och höftbälte glider så säcken sitter lösare och lösare varefter. Behöver spännas titt som tätt

Kommentar: +25kg vid olika vandringar bla i Sarek. Träningsvandrat mycket innan turerna med "överlast" för att kunna njuta av turerna med lite extra godsaker.

Plus: Skön att bära tungt med.

Minus:Inga konstaterade

Kommentar: Testat Fjällräven, Berghans och Haglöfs tidigare. valde denna gång mellan Norröna Nanse och denna Bora. Efter att ha läst en del recensioner bla här på Utsidan föll jag för Boran och det ångrar jag inte.
En mycket skön ryggsäck som rymmer mycket. hade från start 23 kg.

Liknande produkter: Norröna nansen

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 3600

Plus: Allt

Minus:Priset

Kommentar: Jag har hunnit prova ett antal säckar genom åren, egna, lånade och hyrda. Min kroppslängd (196 cm) har ligger dock tydligen en bit över den längd som de flesta ryggsäckstillverkare inriktar sig på med sina produkter.

Detta har gjort att jag mer eller mindre vant mig vi att t.ex. toppstramar-remmarna snarast fungerar som ett slags extra axelband eftersom ryggen är för kort på de flesta ryggsäckar. Eftersom jag inte upplevt något annat än dessa "för korta" ryggsäckar var detta i och för sig inte något problem som jag led särskilt mycket av.

En vacker dag gav jag mig dock f-n på att hitta en ryggsäck som faktiskt passade ordentligt. Ett ohyggligt spring i Stockholms alla friluftsaffärer resulterade i två (2) möjliga val: Klättermusens "Mjölner" eller Arc'teryx "Bora". Mjölner kändes ruggigt bra, men hade en i mina ögon alltför komplicerad (och krånglig) lösning på bärsystemet = hög strulfaktor. Boran plockades ihop till ett "fast" bärsystem av försäljaren i butiken och bestod av: ryggsäck, axelremmar i rätt storlek och höftbälte i rätt storlek. Därefter langade försäljaren i prylar på uppåt 20 kg, tog mitt leg och skickade ut mig på hajk inne i stan i 1,5 tim.

-Vilket lyft!

En mycket, mycket bra ryggsäck som jag varmt kan rekomendera till alla som vill ha något av det bästa som finns på den svenska marknaden (och råkar ha 5000:- att lägga på en ryggsäck).

Plus: Passformen

Minus:PRISET!

Kommentar: Det börjar bli lite tråkigt, allt man provar från Arc'teryx är alltid det bästa. Har just införskaffat en Bora 90 och packat den riktigt tungt... Upp på ryggen och vikten är som bortblåst! Är det dagtursryggan jag har på mig? Allt sitter perfekt och jag har full rörlighet. Tyvärr fick jag betala fullpris och hade blivit riktigt förbannad om den inte varit bra...

Aktuellt: Under Lagos yta