Arc'teryx Altra 65Ryggsäck för vandring som lyckas kombinera låg vikt med hög bärkomfort, slitstyrka och många praktiska detaljer.

Säcken har Arcteryx AC2 (Advanced Composite Construction) bärsystem med vinklat höftbälte vilket låter dig bära tungt och med kontroll även i svår terräng. Arcteryx unika GridLock system ger möjlighet att justera axelremmarna övre infästning i höjd och sidled. Axelremmarna och avbärarbältet är anatomiskt formade och gjorda i material som andas. Även baksidan på ryggsäcken är välventilerad vilket gör säcken behagligare att bära i varmt väder. Bröstremmen är flyttbar.

Ryggsäcken är toppmatad men kan även öppnas med en fullängdsdragkedja som löper som ett upp-och-nervänt U längs hela fronten. Detta ger en mycket smidig åtkomst till hela packningen. Toppöpningen stängs med dragsko och kan expanderas när behov finns av extra volym. Den stora kängurufickan på fronten är perfekt för saker som du vill komma åt extra snabbt, som exempelvis en regnjacka.

På sidorna finns två stretchiga fickor som rymmer en större vattenflaska. Det höj- och sänkbara topplocket har två stora fickor på utsidan och en invändig ficka. Topplocket kan även tas bort helt. På avbärarbältet finns två mindre stretchfickor som är perfekta för småsaker som solkräm och kompass. På insidan av säcken finns en ficka för vätskesystem och naturligtvis har den en utgång för slang.

På sidorna finns fyra kompressionsremmar. Längst ner finns ett laminerad kompressionsvinge vilket även skyddar dragkedjan och ger extra förvaring. Materialet som används för säcken är lätt, tåligt och mycket högt vattenavvisande. Utsatta ställen är dessutom ytterligare förstärkta.


Tillverkare: Arc'teryx - LEAF
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Väldigt skönt bärsystem, superkvalitet, bra packmöjligheter, lätt åtkomst till packningen, klarar tung packning.

Minus:Något tung, svårt att komma åt vattenflaskan på sidofickorna.

Kommentar: Tvekade länge vilken storlek jag skulle ha på säcken innan jag slutligen valde Altra 65:an. Då jag vandrar ensam skall den rymma all packning, tält, mat etc. Altra 65 slukar väldigt mycket packning så den har mött mina förväntningar med råge. Jag kunde packa allt i säcken som sovsäck, exped liggunderlag, kläder, kök, mat för 4 dagar samt HB Kaitum 3 tält. Otroligt skönt bärsystem som går att justera på en mängd olika sätt. Ett plus att den går att öppna helt som en "resväska" om man så vill. Kängurufickan rymmer regnställ samt bra att ha prylar som behöver vara snabbt åtkomliga. Säcken är väldigt robust och det känns som vi kommer få ett långt liv tillsammans. Hade önskat något lägre vikt men då hade den inte varit lika gedigen.

Gillade även den laminerade kompressionsvingen som finns längs ner för att skydda dragkedjan. Där spänner jag fast foppatofflorna.

Har även använt ryggsäcken som resväska på husbilssemester och det klarade den galant. Monterade då bort bärsystemet så att det inte var i vägen.

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 3399