Norröna Combat pack 35l

» Ladda upp produktbild

Mindre ryggsäck av dagsturstorlek, ursprungligen framtagen för militärt bruk (får man anta).


Tillverkare: Norröna
 
Betyg: 4.674.674.674.674.67
(betyg 4.67 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Hållbar, sitter otroligt skönt, utagbar metallram.

Kommentar: Köpte min norröna begangnad för 1000:- vilket var extremt prisvärt för denna säck! Har lite funktioner som kan vara mer eller mindre onödiga för den civila fjällvandraren som dragkedja i snörlåstyget för att stoppa ut radioantenn men denna kan även användas för att få genom sin slang till vätskesystemet.

Går att fästa fickor med ALICE men tyvärr inte PALS/MOLLE.

Liknande produkter: LK35, SS2000, TT mission pack.

Plus: Bra att bära

Minus:Priset

Kommentar: Bra säck med många fästmöjligheter och verkar vara kraftig på alla sätt. Bra att bära.
Men varför en öppning i botten på en säck på 35 l ? Den andra nackdelen är priset.

En säck jag kommer att använda mycket.
Den finns även i svart !!!

Plus: slitstark, bra komfort

Minus:skulle väl vara priset då

Kommentar: Jag har haft min 'combat pack', eller stridssäck som man säger på svenska, i c:a ett år och är grymt nöjd. Den har ersatt min Haglöfs Tight, som jag *aldrig* använt efter inköpet av denna.

För det häftiga priset av 1500 kr får man en ryggsäck som:

1) Håller. Förutom dagligt slit till stormarknader och annat så har den fått utstå en hel del forceringar genom snårig terräng och löppass med 10 kg i säcken. Den ser fortfarande ut som ny... (Men jag har inte testat den i militär användning så jag kan inte gå i god för den i det fallet). Fästpunkter, dragkedjor, sömmar mm är rejält överdimensionerade. Vikten blir förstås därefter, 1.5 kg.

2) Är skön att bära. Bärsystemet kallas Dynamic och är en variant av Norrönas Integral, men utan styvt/vadderat midjebälte. Rekommendationen är max 15 kg, men självklart håller ryggsäcken för mycket, mycket mer. Bärremmarna är breda och platta vilket sägs vara en fördel vid bruk av vapen. Jag tycker dock att den stora fördelen är bekvämligheten eftersom trycket fördelas på en större yta. Tillsammans med den väl vadderade ryggplattan (som inuti består av en aluminiumskena och någon slags plastplatta) blir det ännu bättre. Detta är den skönaste ryggsäck jag har provat -- alla kategorier. Som ovan nämnt fungerar ryggsäcken även att springa med.

3) Är i traditionell stil utan "tekniska" detaljer. Detta är ingen klättringsryggsäck med smarta funktioner och fickor för specialverktyg. Men i gengäld finns det gott om remmar och fästpunkter. Man kan spänna fast prylar på ryggsäckens samtliga sidor.

P.S. Om man tittar på t.ex. Norrönas hemsida bör man vara medveten om att deras produktbilder inte alltid är helt uppdaterade. Den bild som visas är på en äldre variant som jag aldrig sett i butik. De nyare varianterna har bredare horisontella remmar och ingen brun Norröna-logga på topplocket. En kul grej är också att årets modell även finns i svart (äntligen!).

 

Logga in

Tips!