Lundhags T10Smidig 10-liters kroppsnära ryggsäck gjord för löpning, cykling, klättring, multisport m.m.


Tillverkare: Lundhags
 
Betyg: 4.84.84.84.84.8
(betyg 4.8 baserat på 5 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 2 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Smidig, grym passform på midjebältet.

Minus:Finns inga

Kommentar: Har nu haft min T10:a i några år och den används flitigt fortfarande, har den när jag löptränar i terräng, cyklar mtb, samt som dags och toppturssäck.
Sitter stadigt på ryggen även vid löpning offtrack i skogen. Rymmer mycket! får plats med 1.5l camelbackpåse, förstärkningsplagg, mat, mm... två meshfickor på sidorna, två kompressions remmar nertill där jag brukar fästa regnplagg och hopfällda stavar. Ytterfack för småprylar, fästanordning för elastiska snören baktill. Bra reflexer bak och fram. Enda minuset är det elastiska snöret som släppte från fästet efter ett par månaders användning,

Liknande produkter: Camelbak

Köpplats: Intersport

Plus: Smidighet, bärsystem, vikt, passform

Minus:Ganska dyr

Kommentar: Liten lätt ryggsäck med stort bärsystem, perfekt komplement till "vanliga" 30-40-literssäckar när man inte vill ha en massa tom säck med sig. Så smidig och följsam på ryggen att den knappt märks när man rör sig.

Enda nackdelen är att jag ibland glömmer bort att jag verkligen valde en liten ryggsäck när jag står i mataffären och försöker knöla ner mina mjölkpaket... Men för "riktiga" aktiviteter då man vill kunna ha med sig liten packning är den enastående.

Plus: Välgenomtänkt och funktionell!

Minus:Saknar en hälla för vätskeblåsan

Kommentar: Den erfarenhet jag har av denna säck är från MTB-turer med lätt packning, max 5kg.
Den har följsamt, nedsäkt höftbälte, kardborre på remmar så man kan fästa upp dem ordentligt, bra kompressionsmöjligheter, nätfickor på sidorna för sådant man vill komma åt utan att stanna cykeln- typ chokladkakan :-). Dessutom är den förberedd för vätskesystem.
Dubbla daisy-chains är bra att fästa cykellåset i under färden om inte annat.
T20: 20 liter, minst! Den är tillräckligt stor för att få med sig allt man behöver men så kan ju Lundhags konsten att hålla koll på hur mycket en liter är med...
Lite litet hål för slangen, man måste ta bort munstycket men det gör man ju ändå mellan varven! Mer saknar jag en hälla att hänga fast blåsan i för att få den mer fixerad, kommer att tråcklas dit å det snaraste.

Plus: storleken, tightheten, passformen, innerfickan för vätskesystemet

Minus:Inga minus för mig

Kommentar: Håller med förra recensionen men ger den toppbetyget för att den passar mig och mina behov helt utmärkt. Jag använder den dagligen vid träning, löpträning och cykling samt även till/från jobbet. Jag har inte några problem med min kombination av vattensystem, camelbak pakteen, en 1,5 litersbehållare.

Peter Svensson

Plus: Att den sitter så bra som den gör, priset, ytterfickorna m.m.

Minus:Öpningen till vattenslang.

Kommentar: Efter ett tags användande känner jag mig redo för en recension av min nyaste följeslagare.
Ryggan är som sagt en liten rygga på tio liter som ska sitta som gjutet på ryggen, vilket den också gör! Eftersom T10:an är så liten som den är har Lundhags sänkt ner avbärarbältet under ryggan vilket gör att det kommer ner på höfterna och inte sitter över magen, vilket det dock har en tendens att göra efter en stunds löpning i alla fall...
Vad det gäller volymen så tycker jag den är alldeles lagom, fast 10 liter??? Jag skulle ju knappast få ner tio mjölkpaket... En 1-liters Platypus, en fleecetröja och en systemkamera vid klättring av lite längre turer, vatten förstärkningsplagg och annat smått och gott under långa cykel- och löpturer.
Har man den till vardags får man lugnt ner ett kollegieblock i bredd och en rejäl bok (maximalt på bredden verkar vara en plastmapp för A4-papper, ståendes alltså...), vattenflaska m.m. Med andra ord perfekt att cykla med till jobb eller skola lika väl som man har den när man tränar eller klättrar. Bra reflexer på både fram- och baksida gör ju att man syns bra om man glömt vanliga reflexer. (Dock känns de ju inte som tillräckliga vid löpning på traffikerade vägar i vintermörkret.) Den har väl tilltagen ytterficka och två sidofickor av meshnät lagom för ½-liters vattenflaskor.

Priset är också bra, 500:- är den här allsidiga ryggan klart värd!

Det enda negativa jag hittat ännu så länge är öppningen för vattenslang, som i alla fall för Platypus munstycke är i minsta laget och aningens krånglig att pilla igenom. Jag har helt enkelt låtit slangen sitta där sen jag satte dit den.

Övrigt att tillägga är att det även finns två storasyskon i 20- & 30-liters klassen för er som vill ha med er mer prylar på ett smidigt sätt. (700 och 800:- ligger dessa på enligt www.lundhags.se )