Haglöfs Victor 35

» Ladda upp produktbild

35-liters dagtursäck.


Tillverkare: Haglöfs
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Slitstyrkan, utseende, många externa fästpunkter

Minus:Dåligt bärsystem, varm, några remmar glider upp, fast lock

Kommentar: Ser skön och funktionel ut vid anblick. Jag stod och valde mellan Victor 35, Marmot Round Top (36) och Marmot Eiger (36).

Marmot Positivt
höftbältet är avtagbart, god ventilation mot ryggen, höjbart lock

Marmot Minus
något stor för behovet, personligen okänt märke

Valget föll dock på Victor, då den helt enkelt bara kändes skönare på. Den var billigare. Och sedan är min erfarenhet med Haglöfs mycket god.

Men skenet bedrog.
Axelremmarna har en vinkel som gör att dom skär in i ytterkanten. Det går precis om man alltid använder bröstremmen.
Ryggplattan är så mjuk att när man spänner toppstramarna viker övre delen af säcken sig och man får den i nacken.
Den är sku' trång och liten. Det är ett eller annat i utformningen som gör att man bara inte får specielt mycket ner i den. Hade en Tight på 35 l tidigare. Och jag har en kännsla af att det gick att pressa ner mycket mera i den.
Den hänger som den är packad, och har en viss tendens att böja sig utåt som en banan.
Har man en "camelback" i fickan på insidan af "ryggen" ligger denna som en lång lodrätt knöl mot ryggen. Och den fyller upp halva mitten af säcken. Vilket gör att man ovanifrån sett har ett U att packa i.
Botten är inte vinkelrätt med marken. Därför kan den inte stå upp.

Vikt: 1186 g

Ni undrar nog varför jag inte tog Marmot'en. Ja... Några gånger så gör man dumma köp.

Kommentar: Denna ryggsäck är inte anpassad för langa personer, det är klart. Trycket fran säcken hamnar nagonstans mitt uppe pa ryggen istället för ryggslutet. Detta är inte skönt när man packar ryggsäcken tungt. I övrigt är den helt ok och för kortare personer kanske den rent utav är optimal, men som sagt, för mig som är 197 cm sitter den inte riktigt bra.

Plus: hålbandstegarna

Minus:inget höftbälte

Kommentar: mycket bekväm dagstur säck. Lagom storlek, bra fäst möjligheter, inge onödigt jox på den. Med ett höftbälte hade det blivit en 5:a.

Kommentar: Den är tyvärr alledes för kort i ryggen för de flesta, detta i kombination med de korta böjda axelremmarna gör att den knappast sitter bra på personer över 170cm. För den som har en rygg med dom rätta måtten är det däremot en ganska hyffsad ryggsäck, den verkar välgjord och har en del "finesser". Jag gillar att den är förberedd för CamelBak.

Ett stor minus för "Ventifoam" som ska vädra ryggen. Detta fungerar naturligtvis inte alls, på vintern har det dessutom en förmåga att samla på sig snö som bildar ett islager alt. smälter och böter ner ryggen.

 

Logga in