Haglöfs Matrix 40

Matrix 40

Slimmad ryggsäck som kombinerar minimalism, låg vikt och goda bäregenskaper. Ram i 6005-T6 aluminum ger utmärkt lastkontroll med låg vikt. Justerbart bärsystem som kan formas efter din egen rygg för bästa passform. Formpressad ryggsköld. Frontfickor med instoppsbara isyxöglor. Delbart huvudfack. Snölås med unik enhandstägning. Sovsäcksfack med inre kompressionsrem. Flytande topplock med fästöglor. Utrustningsfickor för vattenflaskor, tältpinnar etc. Inre kanal för vätskesystem. Flera fästpunkter på frontpanelen för liggunderlag etc. Bröstrem med visselpipa. Frontpanel med elastiskt fästsystem.


Tillverkare: Haglöfs
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 3.53.53.53.53.5
(betyg 3.5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Snygg, hyfsat lätt och enkel. Verkar vara bra kvalitet.

Minus:för "stora" lösningar. topplocket.

Kommentar: Ville ha en stugtursryggsäck, och kom fram till att detta var ett alternativ, och när det var rea så slog jag till... och fick en gul =)

Den är för liten för sina lösningar. De verkar vara tilltänkta de större varianterna, och när det kom på att "vi kan ju göra en 40-litrare också" så följde de med. Först och främst topplocket. Det "flyter", men de har inte lyckats få till det alls, när man öppnar locket så fastnar spännet i axelremsspännena och släpper ut det man dragit åt. En enklare lösning (nu går remen från ryggsäcken och via locket tillbaka till säcken) hade varit så mycket bättre. Samma problem vid avbärarbältet som har en onödigt "krånglig" lösning med remmen som går fram och tillbaka. Sen insåg jag i förra veckan att den var för kort i ryggen för mig... men det är ju mest mitt eget fel (hade inte burit tungt med den innan dess egentligen). Det är även ganska svårt att komma in i bottendelen när säcken är full. Men den verkar ju vara av bra kvalitet, och den passa bra för min fru i storlek, så det var inte helt bortkastat iallafall.

Köpplats: Intersport

Pris: 700

Plus: Snygg, skön att bära, ganska rymlig

Minus:För få fack, inget inbyggt regnskydd, besvärligt system för att ändra rygglängd då säcken är fullpackad. Saknar framför allt sidofickor. Finns två små som fungerar som "stopp" som man hänger en termos i kompremmarna på sidorna, men då kompremmen är lite i kortaste laget så kan man inte proppa säcken full.

Kommentar: Ville ha en mindre dagsäck där jag skulle kunna bära med mig mat, kök, extrakläder, sittunderlag och annat för dagsturer med familjen. Krav var att min fru som är -20 cm skulle kunna bära säcken. Hade inte så mycket tid på mig, så efter att ha köpt en Vaude säck som gick sönder (bärremmen!) innan provpackning så satsade jag på en svensk kvalitetsprodukt!

Liknande produkter: Vaude Tour 50 som gick sönder innan jag ens packat säcken. Annars var denna säck riktigt fin. Smart bärsystem, inbyggt regnskydd och fickor på sidorna.

Köpplats: Team Sportia

Pris: 1190