Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Den halländska charmen

Minus:Mycket vägar

Kommentar: Hallandsleden sträcker sig från Hallandsåsen i söder där den ansluter till Skåneleden och norrut där den ansluter till Bohusleden i Lindome, den delar sig också på mitten i en östlig och en västlig slinga.

Ledbeskrivningen (som man bör ha) utgår från söder, vandrar man ifrån norr blir det stökigt med texten som ofta hamnar på fel sida, för att inte tala om baklängesläsningen.
Beskrivningen påstår att leden totalt är 38 mil båda slingorna inkluderade och det kommer man upp i om man lägger till anslutningen från Varberg (som är 21 km) 36 mil blir det om man skippar den och 27 mil om man även utesluter den västra slingan.
Den ger dock en hel del tips om kultur och sevärdheter.

Leden är extremt lättvandrad då den innehåller på tok för mycket grus och asfaltsvägar ( som gjorde att en tvåa i betyg var nära, de andra kvaliteterna vägde dock över till trean)
Om man väljer att bara gå den ena av slingorna så anbefalls den östra delen, den västra delen vars anslutningar bjuder på fina avsnitt har ett tråkigt parti på mitten, mycket asfalt mellan åkrarna.
Uppmärkningen är av skiftande slag, ibland exemplarisk, ibland dålig, har stött på omdragning som endast kan följas från söder (söder om Knäred, precis efter bron, gå rakt fram istället för till höger, den gamla finns ännu kvar för den som är hågad) och ibland verkar det som om ledmarkörerna endast markerar med tanke på att vandra åt norr.

Att vandra på leden kan vara ett annorlunda och trevligt sätt att utforska Halland på. Hallänningarna verkar sköta om sin bygd till punkt och pricka, sällan hittar man skrotbilar och annat bråte på sin vandring. Har alltså vandrat enligt samma principer som på Bohusleden, ett icke oävet sätt att göra sin omgivning på.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.