Hillebergs Anjan 2gtEtt väldigt lätt tresäsongstält för två personer med stor abside.


Tillverkare: Hillebergs
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Vikt, styrka, detaljlösningar

Minus:Klarar inte rikligare snöfall, kräver större yta för att slå upp,

Kommentar: Har haft mitt Anjan 2gt i drygt 3år nu det köptes begagnat för 4800kr inklusive footprint och är från 2014. Köptes främst till Cykelresor i Centraleuropa och prioritet var vikt, god ventilation och väl tilltaget med plats för utrustning åt två personer.

Sedan dess har det även fått tjänstgöra även som fisketält (vid trädgränsen), låglandstält och familjetält till 2 vuxna och ett barn på 1-2.5år.

Jag är otroligt nöjd med hur pass stadigt tältet är trots markant lägre vikt än liknande tält. Ventilationen fungera mycket bra, även om kondens kan förekomma när det är våta förhållanden, dock inga problem med dukar som går in i varandra eller dropp på olämpliga ställen. Materialet är lätt att torka av med en wettextrasa och dropparna pärlar sig och kan skakas av från både inner och yttertält. Att tältduken har en glipa mot marken längst ner gör även att det sällan blir smutsigt mer än på golvet samt att det torkar upp fort. Långt tidigare än resekamraternas tält som har duk mot marken.

Utrymmesmässigt har det varit lagom för två vuxna av medellängd. Två extra breda madrasser på 63cm (vi har downmat LW) går dock inte in om de inte ligger omlott i fotändan (vilket faktiskt fungerar helt ok). Så köp helst kilformade om de ska vara extra breda eller nöj er med vanliga madrasser alternativt en bred och en vanlig som sannolikt går in. Vi har kunnat klämma in även vår son på 2.5år men då ligger man trångt. Så 3gt är nog att föredra om detta ska förekomma mer än någon enstaka gång.

Absiden är verkligen stor. Man får utan problem in generöst med packning och har fortfarande möjlighet att laga mat utan att det är trångt. Till och med en barnvagn kan rullas in. Det gör såklart att tältplatsen kräver mer utrymme, men då man inte behöver så slätt underlag under abside har det sällan varit något större bekymmer frånsett en gång i mycket tät skog. Ingång från sidan vilket gör det lätt att organisera och jag saknar inte dubbla ingångar då utrymmet är så stort. Vill man skapa en bättre utsikt kan man kavla upp kortsidan på abisden när vädret tillåter.

Det går bra att resa ytter och innertält gemensamt eller enbart yttertält. Bra om det regnar när tältet ska rivas. Så slipper man packa en blöt ytterduk med ett torrt innertält. Eller om man vill bjuda släkten på middag under tak. Detaljerna håller väldigt hög kvalité och har inte haft några bekymmer med böjda stänger eller liknande. Smarta lösningar som är enkla att ha att göra med.

Känner mig trygg i tältet och det är bara risk för djup snö eller kraftigt snöfall så får mig att diskvalificera det för 4 säsonger eftersom ventilationslösningen riskerar att täppas till vid sådana förhållanden.

Liknande produkter: Hilleberg Nallo

Pris: 4800

Logga in