Hilleberg Stalon2-mans tunneltält från Hilleberg


Tillverkare: Hillebergs
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Rymligt, stabilt, bra service

Minus:Stor sida mot vinden

Kommentar: Stalon skiljer sig från många andra 2-mans tunneltält i och med att det har två absider. Detta gör att man får ett rymligt tält som man kan leva bra i under en vandring eller annan aktivitet.

Jag har nu använt mitt tält i ca 15 år och har under den tiden varit mycket nöjd med det. Det klarar vind bra (trots sin stora sida), ventilationen tycker jag är OK (men jag har inte använt det på fisketurer utan mycket i fjällen och Stockholms skärgård).

Som alla andra Hillebergtält har det utanpåliggande kanaler. Något som borde vara självklart om man funderar på vad som händer om en båge går av. Nu har jag inte varit med om detta, vilket i sig är ett bra betyg åt tältet.

Smådetaljer att klaga på. Linan som följde med at ha i taket är anpassad för ett bredare tält. Man tycker att i den prisklassen som Hilleberg är borde man få en bra anpassad lina.

För ett antal år sedan skadades mitt tält i bilen och jag fick ett litet hål på yttertältet. Hilleberg laggade detta snabbt, bra och till ett billigt pris.