Helsport - Reinsfjell Superlight 2Lätt kupoltält med två ingångar och två absider. Branta väggar som ger ett luftigare utrymme inne i tältet. Med fyra ventiler och två nätpaneler.

Reinsfjell Superlight 2 är ett bekvämt tält för två personer på tur, och har tillräckligt mycket plats för att turen ska bli enkel och bekväm. Tältet har två ingångar och två förtält som ger enkel åtkomst och bra förvaringsutrymme. Förtälten kan fördelas så att det ena används till packning och det andra till matlagning.

Tältet har förböjda segment i stängerna som gör väggarna brantare och ger högre komfort när man befinner sig inne i tältet. Fyra ventiler på yttertältet och två nätpaneler på innertältet ger ett bra inomhusklimat och minimalt med kondens. Du behöver inte oroa dig för myggor och andra insekter varma sommardagar.

Ett mycket bra tält för två personer på tur, med en perfekt kombination av låg vikt och hög komfort.

Specifikationer:
- Personer: 2
- Mått, hoppackat: 18 x 40 cm
- Vikt tält: 1,9 kg
- Vikt tältpinnar: 0,1 kg
- Stånglängd: 1 x 370 cm + 2 x 347 cm (8,5+8,05)
- Ingångar: 2
- Absider: 2

Funktioner:
- Superlätt stångsystem
- Tältspikar i aluminium på endast 6 gram
- Lätta fästen för stormlinor och tältpinnar
- Fyra ventiler ger bra ventilation
- Innertältstyg med bra andningsförmåga

Material:
- Tyg innertält: 15D Superlight Polyamide ripstop
- Tyg yttertält: Helsport Superlight® 3000, 2000 mm
- Tyg golv: Helsport Superlight® 1000, 3000 mm
- Stänger: DAC Featherlite NSL (36 cm längder)


Tillverkare: Helsport
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 4.254.254.254.254.25
(betyg 4.25 baserat på 4 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 5 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt vikt, stabilt, vindtåligt och självstagande

Minus:Innergolvet är halt

Kommentar: Bytte mitt Akto mot det här, för att kunna använda både på vandring för 1 eller 2 personer, samt när jag paddlar kajak. Funkar utmärkt för både vandring och kajak!

Mycket vindtåligt dessutom, hade 2 nätter med regn och ca 18-20 m/s och tältet stod som en klippa! Var rädd om tältspikarna, de försvinner lätt, men sitter bra på plats i bra mark. I sämre mark så kan det vara idé att skaffa andra.

Sätt gärna in torklinor i innertältet, då har du dessutom reservlinor till tältet om du behöver när du är ute.

Liknande produkter: Akto

Pris: 4800

Kommentar: Bäst i test 2016 när norska turistföreningen testar lätta tvåmanstält: https://www.dnt.no/artikler/utstyrstester/7219-test-tomansstelt/

Använder det som enmanstält istf Hilleberg Akto vid min vandring Norge på langs. Skönt med extra utrymme när väderfast och har inte samma problem med dålig ventilation som i Akto. Lätt att sätta upp och tål busväder trots låg vikt. Som med alla lättviktsprodukter får man vara lite extra varsam.

Plus: Mysigt, lätt, välplanerat, duken går ner till marken och saggar inte

Minus:Inte jätterobust, men heller inte meningen.

Kommentar: Underbart lätt tält som dessutom är väldigt mysigt att bo i. Toppen med två absider. Helt perfekt för en person -då har man gott om plats att ber ut sig på. För två pers krävs god sammanhållning. Absolut inte för vinterbruk. Klarar ganska risigt väder, men inte hård vind på kalfjället. Konstruktionen gör att vind och regn på samma gång; då ligger ytterduken an mot innerduken. Sämsta tänkbara förhållanden på kalfjället under sommaren -då är inte det här tältet man ska ha. Jag testade -inge bra. Sammantaget: vill man ha ett superlätt tält, så finns inget bättre. Undvik stormigt kalfjäll bara.

Kundservice: Väldigt schyssta

Plus: Har ju beskrivits av förre recensent vill tillägga: Bra sitthöjd vilket är viktig om man skall göra annat än sova i tältet.

Minus:Golvet är otroligt halt. I stort sett varje natt vaknar man av att liggunderlaget vridit sig, till och med tvärs tältet :-). Man är som en smörklick i en het stekpanna. Kan låta lustigt men är ganska irriterande. Konkurrenter som har samma tälttyp har hel myggnätsdörr och hel tygdörr. Saknar det faktiskt. Upptäckte att man har detta system på Promodellen. Märkligt att man inte svarar det när jag efterlyser det!? Med hel myggnät kan du ligga och se ut utan att bli uppäten av mygg. Med tygdörren stängd blir det lite varmare inne i tältet.

Kommentar: Har använt tältet tre säsonger, sommar och höst. Fungerar bättre än mina förra tält men går att förbättra. Jag har skrivit till Helsport om detta för två år sen, men har tydligen inte prioriterats av dem.
Har varit i kontakt med dem igen och fått svar att dubbeldörr som på promodellen "kanske" kommer 2020 på superlight modellen :-/. Så blir det när man inte har egen produktion som exempelvis Hilleberg.
Ett alternativ som verkar ha det jag saknar är Exped Orion II

Liknande produkter: Exped Orion II, Helsport Reinsfjell Pro

Plus: Lätt, enkelt att sätta upp samt hög kvalitet på detaljer!

Minus:Inga

Kommentar: Väl i klass med Hilleberg!

Liknande produkter: Hilleberg Rogen, Anjan

Pris: 4500

 

Logga in