Klättermusen Magne

» Ladda upp produktbild

Expeditions-dunsovsäck i 800+ dun. Komfort-temp: -25 grader. Extrem-temp: -49 grader. Vikt: 2230 gram.


Tillverkare: Klättermusen
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Väldigt varm, bra "armhål" som gör att man kan sitta i sovsäcken under frukosten

Minus:Lite tung och stor, dyr

Kommentar: Jag skaffade min Klättermusen Magne för en resa till högplatån Puna the Atacama i Argentina. Jag ville inte frysa och ville känna mig trygg. Specifikationerna var imponerande; komforttemp på -25 grader och en extremtemp på -49 grader. Vikten var 2230 gram. Den fungerade till och med över förväntan på Punan.

Jag har sovit ett flertal gånger i Magne i temperaturer runt -20 grader, både längre turer och enstaka nätter, och aldrig frusit. Under en längre vintertur i Sarek stötte jag heller aldrig på några problem vad gäller fukt - den verkar klara sig mycket bra i de miljöer den är gjort att användas i helt enkelt. Dessutom är packpåsen väldigt bra på att komprimera och dessutom väldigt okomplicerad.

Klättermusen verkar nu ha slutat tillverka sovsäckar. Jag antar att en anledning kan ha varit att de här produkterna blev väldigt dyra. Magne kostade ordinarie pris 6400 kronor när jag köpte den och ökade året efter till 8000 kronor. Som tur var hittade jag den på Klättermusens utförsäljning för halva priset. 3200 kronor är den definitivt värd... Jag hade nog tvekat mer om den kostat 8000 kronor. Jag har sovit i liknande temperaturer under en expedtion i Nepal i en Marmot Never Summer som har en komforttemp på -18 grader och den fungerade mycket bra under de 20 dagar expeditionen pågick och kostar inte i närheten av lika mycket eller väger lika mycket. Jag tror dock att Magne klarar de extremaste temperaturerna bättre så om du verkligen behöver en varm säck är Magne en rekommendation.

Logga in

Tips!