Ajungilak Tyin Winter

» Ladda upp produktbild

En säck som klarar det mesta!!


Tillverkare: Ajungilak
 
Betyg: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 8 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Skön insida, bra blixtlås och bra huva.

Minus:Vikt och volym, den är enorm.

Kommentar: En utmärkt vintersäck, sovsäcken klarar enligt mig -30 och lite till, komforttemp på 20C var väl lite snålt!

Liknande produkter: Tyin Winter Arctic

Köpplats: Team Sportia

Pris: 2500

Plus: Den är varm, rymlig och tillförlitlig

Minus:Stor packvolym, tung

Kommentar: Min recension gäller Tyin modellen från 1995.

Det finns åtminstone 3 nyare varianter, var av två ser exakt ut som min men har nyare material och ev. lite mer isolering. Min version väger 2150g och har insida i Pertex.

OBS! Ska du köpa begagnat så var uppmärksam på vilken årsmodell det gäller!


Temperaturgräns enligt EN standard:
Komfort -1 för kvinnor, -7 för herrar, extremtemperatur -25 grader.
Ajungilak anger: komfort -20 och extrem -30.

(Gäller den version som väger 2.2 kg från 2003 ca)


Jag har en version som bara heter Tyin. Jag trivs mycket bra med sovsäcken och tycker den funkar bra på egenhand i temperaturer runt 10-15 minus.

Storleken är väl tilltagen, vilket är en stor nackdel för mig som är rätt liten, för att råda bot på detta använder jag en flecceliner, det blir en ökning av vikten men det blir tveklöst varmare, runt en 5-10 grader extra i komfort och extrem skulle jag gissa på.

Samman med fleecelinern och underställ har jag sovit i tält ner till -35 utan problem. Under bar himmel adderar jag även ett Grävling sovsäcksöverdrag, inga problem med -30 då heller.

Det bästa med Tyin är att den är så tillförlitlig, jag har använt den ett flertal tillfällen då den varit blöt, det är nog så kallt i början men efter ett tag så håller den värmen trots vätan. Detta även då vädret slagit om och yttertyget frusit till is.

Plus: Rejält gjord, bra pris.

Minus:Obekväma snörningar, FÖR rymlig?

Kommentar: Har bara provat min under två nätter hittils, med temp + 5 resp 0 grader. Har båda gångerna vaknat med väldigt kondensblöt säck - det har drypt om utsidan. Inte så roligt om man hade varit på flerdagarstur!

Upplever säcken som väldigt stor/rymlig. Är 185 cm lång och köpte följdriktigt en 200 cm-säck. Kan rymligheten medverka till kondensbildningen (har läst Ola Skinnarmo varna för för rymliga kläder av den orsaken)? Eller har det helt enkelt varit för varmt? Jag har inte upplevt att jag svettats i säcken, och den är ju "märkt" med + 5 och kallare.

Sen tycker jag snörningen på både värmekrage och huva är obekväm. Det blir hemskt mycket hårda veck och rynkor som skaver. Det har väl också samband med storleken. Mycket säck, många veck.
Kardborrelåsningen upptill sitter åtminstone på min säck cafem cm ner från ändläget. Det gör INTE övre snörningen behagligare.

Annars verkar kvalitetenvar skaplig, åtminstone i relation till priset. Och, som andra sagt före mig: Den tar plats och är tung!

Plus: Varm och skön.

Minus:Stor och tung.

Kommentar: Jag har haft min i några år och den har fungerat bra när det varit riktigt kallt, så nog håller den vad dom lovar. Det som är negativt med säcken är att den är så stor och tung, men ska säcken klara av låga temperaturer måste man köpa en dunsäck.

Plus: Priset, Värmen, mysigheten, rymligheten och möjlighet till Twin säck

Minus:Ganska tung och skrymmande

Kommentar: Vi har en Tyin och en Tyin Winter som vi kan dra ihop med varandra. Något mysigare finns inte när kylan trycker utanför tältet. En sak som är bättre på den nyare Winter är att värmekragen går att dra tätt även om man har kopplat ihop den. För mig i den gamla blir det lät en liten glipa i kragen.

Plus: huvan

Minus:inget

Kommentar: Jag har en Ajungilak tyin (som en tidigare variant av denna hette) och den har också komfort -20 och extrem -30. Min sovsäck är grön. Jag betalade cirka 1700 kr för den.

Förut fanns det en modell utan dragkedja som hette tyin elite, kanske dessa är ersatta nu.

Jag har gjort en handfull vintertältturer med den och -25 har inte varit några problem. Jag har då sovit i ullfrotteunderställ.

Någon enstaka natt då och då har jag frusit, men då har det berott på blött liggunderlag eller för mycket kläder på i sovsäcken.

Huvan man drar åt är bra.Som helhet är detta en mkt bra säck till lågt pris.

Plus: Varm och trevlig

Minus:Möjligen storleken och vikten men det är ju en vintersäck

Kommentar: Att kalla den för det bästa av det bästa (som tidigare recensent) kan kännas som att ta i men, en bra säck tycker jag det är. Vad gäller temperaturgränderna så säger både mitt minne och ajungilaks hemsida -20 i komfort och -30 i extrem.
Jag tycker att den helt klart levt upp till mina förväntningar, jag har frusit i den en gång och det var den gången jag sov med fuktigt underställ, då vaknade jag mitt i natten av att jag frös. Sedan jag tagit av mig understället frös jag inget mera. Har inte provat den under några riktigt kalla idvinternätter utan bara under en påsktur så jag kan inte säga så mycket om hur den klarar riktigt låga temperaturer. Positivt är att den har likadan dragkedja som min gammla haglöfs säck så de går att sätta ihop till en stor, faktiskt funkade det även med min respektives gammla "No name" sovsäck så det kanske är standard på alla sovsäckar.

Hur som helst en bra säck!

/Andreas

Plus: priset, snygg och jätte skön att sova i!

Minus:vikten men det är dock det enda!!!

Kommentar: denna sovsäcken är det bästa jag sett och sovit i någonsin!!
Den har som sagt en vädigt god sov komfort men väger dock lite mycket, men det handlar givetvis om vad man prioriterar?!!
Den har en komfort temp på +10 till -30 grader vilket gör att du kan andvända den i stort sett året runt och extrem temp är hela -35 grader vilket gör att man sova med den i värsta vinterovädret!!!

En säck för dig som söker det bästa av det bästa!!!

Logga in

Tips!