Primus 2245Gaslykta


Tillverkare: Primus
 
Betyg: 3.53.53.53.53.5
(betyg 3.5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Kommentar: Skaffade Primus Gaslykta som lyse och värmekälla vid tältning i samband med paddling och vandring. Den har framför allt blivit använd vid paddling. Har alltid fungerat bra. Drar en del gas. Lite ömtålig i och med glas och glödstrumpa men har trots det hållit för en hel del omild behandling. Den ger mycket bra ljus och skön torr värme. Det finns dock en detalj som jag har irriterat mig på ... kedjan är inte rostfri! Redan som ny efter någon dag i kajaken börjande kedjan rosta. Förvisso lätt att byta - men irriterande och känns inte helt genomtänkt. Min är inte av den senaste modellen och det är möjligt att detta redan är åtgärdat.

Plus: Värmer ett kallt och fuktigt tält snabbt, lyser upp jättebra

Minus:Glödstrumpan skadas otroligt lätt, vilket gör lyktan ömtålig

Kommentar: Det här är en jättebra investering för frusna vandrare på helgtur. Lyktan drar ganska mycket gas ( ca 150g gas en regnig halvruggig helg på keb i september)men värmer väldigt bra och lyser upp hela tältet (3manns kupoltält)
Fast det regnade i stortsett konstant i två dagar och tält och kläder var lite småsura torkade den upp bra medans den var igång. En annan sak som ska nämnas är oxå att enligt vår erfarenhet gick det bra att hänga lyktan ifrån sin kedja i tälttaket med hjälp av en säkerhetsnål även om Primus rekomenderar ett större säkerhetsavstånd än lyktans kjedja är lång (!!!) .OBS!! Akta kedjan den är brännhet! :)