Optimus TerraOptimus Terra kastrullset


Tillverkare: Optimus
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Hållbara, energieffektiva och smarta.

Kommentar: Mycket bra kastrullset med ett neoprenhölje som kan hålla det man tillagat varmt. Perfekt om man ska koka vatten och blanda pulvermos och sen steka fisk i stekpannan. Eller om man bara vill låta den frystorkade maten dra lite längre och spara bränsle. Slitstarka nonstick-ytor. Stekpannan och kastrullerna är av vettig storlek. En kastrull har värmeväxlare i botten för effektivare kokning, den andra kastrullen och stekpannan är räfflade i botten. Det följer med en kastrullhållare i aluminium.

Enda nackdelen är att gasbehållare + stöd och min pocket rocket inte får plats tillsammans inuti.

Liknande produkter: Primus EtaPower, Jetboil

Köpplats: amazon

Pris: 400

Plus: Hållbart, stabilt, mycket bra isolernade hölje att låta maten "dra" i.

Minus:Tamjen är direkt farlig!

Kommentar: Instämmer med tidigare recension; mycket bra kastruller och stekpanna och neoprenfodralet är fantastiskt för att låta maten dra isf att koka den längre tid. Köpte setet speciellt för denna funktion, då jag ofta torkar maten själv och den behöver dra en stund. Har använt mitt Terra till både gas och bensinkök, och är mycket nöjd med kastrullerna och höljet.

Katastrofen som i mina ögon sänker detta set är den ursusla och direkt farliga "tamojen" i termoplast (Vilken jubelåsna kom på att ha ett termoplastredskap som man ska hålla på sidan om ett kokkärl ovanför en gas- eller fotogenlåga?) som vek sig efter att jag stabiliserat en kastrull för omrörning i ungefär tjugo sekunder innan jag lyfte den från lågan. Visst, kastrullen var full, men köket på lågfart. 1,5 l kokhet grönsakssoppa över benen... Tur att man hade regnbyxor på sig...

Tamojen är nu ersatt med en Trangias dito. Eventuell nötning på teflonet få jag ta. Vore det inte för tamojen skulle Terra varit en 5-poängare!

Plus: Varmhållningsmöjligheten, räfflad undersida på kärlen, non-stickbehand

Minus:Den katastrofalt dåliga "tamojen".

Kommentar: Det här hade kunnat vara en 5-poängare om Optimus bara tänkt till lite, jag funderar över om de överhuvudtaget har testat att lyfta kastrullen från brännaren när den är full med mat? "Tamojen" är en dåligt designad plastgrepe som lätt förlorar greppet om kastrullkanten om man råkar vinkla kastrullen lite, tänk om Opimus!

I övrigt är jag mycket nöjd med kärlen som sådana, de räfflade undersidorna gör att grytorna står bra på omnifuel-brännaren jag kör med, och non-stickbehandlingen inuti verkar vara av bra kvalitet än så länge. Med lite försiktigt trixande går också brännaren ner i kastrullsetet när matlagningen är klar, det gäller bara att lägga den rätt så att inte bränsleslangen utsätts för alltför hårt tryck. En modifierad stekspade i plast ryms även den.

Kastrullerna är på 1,65 + 1,70 liter, och stekpannan har en vidd på ca 21 cm. Neoprenfodralet som pryttlarna packas i påstås ha goda varmhållningsegenskaper -detta har jag dock inte testat själv ännu. I -5 grader sjunker temperaturen från 100 grader på innehållet till 70 grader på 30 minuter. Jag återkommer när jag testat!

Logga in

Tips!