Lundhags Syncro highLunhags uttalat mest välutvecklade känga.


Tillverkare: Lundhags
 
Betyg: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 4 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 7 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Snygga. Slitstarka. Vattentåliga om man smörjer med Lundhags smörja. Förvånansvärt bra stöd.

Minus:Varma när det är varmt och kalla när det är kallt. Misshandlar fötterna.

Kommentar: Medveten om att dessa kängor brukar höjas till skyarna måste jag skilja mig från mängden och inte ge dem högsta betyg. Har haft mina sedan 2013 och de har använts i skog och fjäll. De har bland annat varit med på vandringar i Muddus, norra Kungsleden och i Padjelanta. Vågar påstå att jag slitit på dem tillräckligt för att uttala mig om för-/nackdelar med dem.

Jag kommer tyvärr inte helt överens med kängorna och har lite svårt att förstå att andra tycker de och Lundhagskonceptet är så bra. Detta beror på följande:
- De är alldeles för varma för vettig sommarvandring och för kalla annars. Detta beror främst på cellgummit. Det varken andas eller isolerar. Detta betyder att när det är varmt så blir min fot jättevarm vilket gör att jag bli blöt från insidan. Detta gör också att min fot blir hal och att den börjar glida runt i kängan, vilket leder till skavsår. Fördelen med cellgummit är såklart att det är tätt mot utsidan. Fukten letar sig dock upp längs skaftet och eftersom det finns ett neoprenfoder i skaftet drar det åt sig väta. Efter en dags vandring så brukar jag vara blöt om fötterna. Då vill jag kunna dra av mig kängorna och använda mig av skalkängskonceptet. Dock så torkar kängorna långsamt efter som de har höga skaft och neoprenfoder...

Gillar verkligen skalkängskonceptet men har ändå gått över till Gore-tex denna säsong. Får se hur nöjd jag är med det.

Plus: Mycket bekväma, ger maximalt stöd åt vristen. Vattentäta (kräver regelbunden noggrann vaxning!). Foten hålls varm och torr. Innersulan av ull torkar helt under natten även i tält då man plockar ut den.

Minus:Har inte upplevt några dåliga egenskaper hos dessa kängor.

Kommentar: Har haft kängorna i två år och använt dem under längre vandringar både i skog och fjäll samt under helgernas dagsturer, året om. Tårna har gott om utrymme i dessa kängor, ändå sitter hälen på plats som gjuten. Mycket bekväma och varma med dubbla ullsockor, utan att bli svettiga. Passar mycket bra även för damer med bredare fot!

Köpplats: XXL

Pris: 2500

Plus: Stabil, bra hälgrepp

Minus:Pris

Kommentar: En mycket stabil känga för hård terräng under vår, sommar och höst. Har gått flera långa och intensiva marscher med dessa kängor samt vid flera tillfällen använt dem i flera veckor i streck. Det positiva med dessa är stabiliteten och hälgreppet. Det är i princip omöjligt att trampa snett i syncron, och jag har aldrig känt av ens tendenser till hälskav. Kvaliteten är mycket gedigen men efter ett år av (mycket) hård användning släppte sulan i fram. Jag kan rekommendera kängan!

Plus: Mkt skön, stabil. Lätt att vandra i.

Kommentar: Köpte Syncor efter mkt tetstande och prövande av olika lundhags kängor.
Är mkt nöjd kan jag säga.

Köpplats: Fjällsport i Tärnaby

Pris: 3600

 

Logga in

Tips!