Klättermusen Gere

» Ladda upp produktbild

Slittålig byxa


Tillverkare: Klättermusen
 
Betyg: 4.784.784.784.784.78
(betyg 4.78 baserat på 9 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 8 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Sköna och hållbara

Minus:Bakfickans formning på första modellen

Kommentar: Köpte mina första för 10 år sedan och använder dessa frekvent. Tyget som täcker kroken för gaiter lite slitet i nederkant annars helt felfria.
Köpte ett par svarta 2012 som också används en hel del. Ett par Gere 2.0 beige finns också i garderoben numer.
Står mot vind bra men inte regn. Torkar däremot snabbt efter en skur.

Liknande produkter: Gere i olika färger

Pris: 1200

Plus: Otroligt bekväma, slitstarka och stretchiga.

Minus:Kunde möjligtvis ha varit helt vattentäta även om det krävs mycket till innan man blir blöt i denna byxa.

Kommentar: Har haft denna byxa från och med augusti 2019. Jag har gått i den varje dag bokstavligen talat. Miljön har varit universitet, hundpromenader, vandringsleder och trädgårdsarbete i ur och skur. Hur lerig jag än varit så har det hittills bara varit att låta leran torka för att sedan borsta av byxan och den ser då ut som ny igen. Har inte behövt tvätta den en gång än så länge.

Plus: Känns slitstarka, stretchiga, sköna

Minus:Dåligt placerad mobilficka, ingen modell för långa personer.

Kommentar: Haft byxorna en kortare period så kan inte säga något om hållfastheten än. Dock upplevs materialet som riktigt bra! Lätt att bara soppa av alla möjliga sorters smuts utan att det lämnar märken. Finns inget märkbart slitage efter att hasat runt på klipphällar och suttit på baken.

Byxorna sitter tyvärr ganska illa på oss som är lite mer avlånga än genomsnittet. Ett par M på 192cm & 68kg blir lite korta samt alldeles för stora i midjan. Tyvärr finns det ingen lång modell så det är något man får leva med. Mobilfickan inuti höger framficka sitter också placerad längst ut till höger av outgrundlig anledning. Det innebär att du måste öppna blixtlåset maximalt för att kunna stoppa i mobilen. Samtidigt måste du trycka undan draget på blixtlåset och kämpa med ficklocket för att komma åt.

Åtdragningen i bensluten känns också något för komplicerad. Den använder klättermusens vanliga metod med gummisnodd och dragsko. I änden av gummisnodden sitter en liten plastbit som man måste tråckla in i gummisnoddens kanal för att den inte ska dingla ner och fastna i saker eller trampas på. Detta är acceptabelt om man bara justerar bensluten mycket sällan men för oss som gärna gör det flera gånger om dagen blir det mycket frustrerande.

Även om jag låter negativ tycker jag mycket om mina Gere. Dock finns det en hel del förbättringspunkter.

Liknande produkter: Fjällräven Vidda pro, Lundhags Makke

Pris: 1700

Plus: Kvalitetskänsla, sköna, praktiska

Minus:-

Kommentar: Har använt dessa i skogen, på jakten, fritiden, hemma etc...så nöjd att köpte ett par till. Extremt sköna och slitstarka byxor. Bra passfrom och underbar stretch. Praktiska fickor och smart låsning vi vaderna. Ventilationslösningen funkar perfekt. Tycker de är prisvärda och hade gärna betalat mer för dem.

Pris: 1900

Plus: Häpnadsväckande stryktålig och skön stretch i midjan för rörliga aktiviteter

Minus:Det finns väldigt få men skulle vara att de blir lätt blöta vid regn

Kommentar: Haft byxan sedan 2012 och de fungerar utmärkt att cykla med tack vare stretch i midja och att tyget motstår vind och kyla, däremot så blir de blöta i regn men torkar fort. Det som är byxans största förtjänst att tyget är häpnadsväckande stryktåliga och drar inte åt sig smuts.De har pratisk ventilation som fungerar bra, många praktiska fickor och är förstärkningar på utsatta ställen. Har byxmodellen i svart som jag tycker är mest tilltalande.

Pris: 1471

Plus: Sköna! Vindtäta. Bra med fickor. Ganska snygga.

Minus:Lite läskpappervarning på dem i blött väder. Körde på med impregnering upp till knäna men har kört skalbrallor eller regnbyxor vid blöta hittills.

Kommentar: Väldigt skön byxa, känns inte som syntet trots att det är det. Ventilationerna på lårens utsida funkar otroligt bra, mycket bättre än på mina Megin skalbyxor. Byxan är väldigt vindtät och lagom i passform, varken för tight eller för vid.

Liknande produkter: Lundhags Traverse Pro och Fjällrävenbyxor. Har ägt ett par Fjällräven Vidda som jag var rätt nöjd med men vid blötväder och i tält blev de lätt råa att ta på sig efter någon dag utan torkmöjligheter. OBS, Gere är knappast bättre i det avseendet.

Köpplats: Iller Hiller

Pris: 2195

Plus: Komforten,kvaliten

Minus:Kanske priset

Kommentar: Sjukt sköna byxor..Bra till allt utom när det är blött.....

Köpplats: Addnature.com

Pris: 1895

Plus: Slitstarka, Andas och bra fickor

Minus:-

Kommentar: Håller helt med. Inte direkt vattentät men det gör inget då den andas fruktansvärt bra. Skönaste byxorna jag haft.

Köpplats: Uteliv i Linköping AB

Plus: Slitstarka. Sköna.

Minus:Har inte hittat nåt än...att klaga på pris är tjatigt.

Kommentar: Dom skönaste friluftsbyxorna jag har haft.
Torkar snabbt, skyddar bra mot vind och blir inte jobbigt varma.
Bra fickor fram på låren.

Liknande produkter: Lundhags, Taiga

Köpplats:

Pris: 1890

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!