Klättermusen Bifrost, Fimbul, Ratatosk, Mjölner

» Ladda upp produktbild

Olika Klättermusen-produkter


Tillverkare: Klättermusen
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Kommentar: Vissa detaljer skiljer jackan från klassiska Bifrost, men i stort sett är det bara en vidareutveckling utav Bifrosten. Läs en recension om Bifrost om Ni vill veta mera om jackan.

Tillägg till tidigare recension av Klättermusens utrustning:

I början på december månad -05 fick jag Klättermusens nya jacka Brede (i ersättning för alla andra jackor jag skrotat under årens lopp, läs det jag skrivit ovan...) som enligt Klättermusen skulle vara en kalasfin jacka som skulle hålla måttet. Det roliga med min nya jacka är att den redan har gått sönder efter knappt två månader på fjället...

Nu har jag gett upp och investerat i en jacka från Millet.

Som jag skrivit tidigare: Är det någon som vill köpa lite prylar från Klättermusen är Ni mer än gärna välkommna att ringa eller maila mig!

/DrAJSnow

Kommentar: Jag använder dagligen utrustning från Klättermusen och min slutsats angående deras kläder och prylar verka skilja sig markant från de flesta andras åsikter...

All utrustning jag har från Musen har krånglat på ett eller annat sätt. Jag tänker inte gå in på smarta detaljer och liknande, i och med att jag tror att de flesta redan vet att deras huvor är suveräna och att rullöppningen på deras ryggsäckar fungerar utmärkt osv, osv.

Bifrost: Jag har haft Bifrostjackor i tre eller fyra år nu. Lägg märke till att jag skrev "jackor", inte "jacka"! Den första jackan jag köpte lossnade i princip alla tejpningar på. Dessutom var kardborrestängningen dåligt fastsydd.
Åtgärd: Reklamation efter 4 månaders användning och en ny jacka i retur.

Nya jackan var ok ett tag, fram tills dess att tejpningen återigen lossnade. Dessutom lossnade kardborren i den vattentäta innerfickan.
Åtgärd: Reklamation.

Fick tillbaka jackan och den har nu använts dagligen i snart 14 månader utan problem, peppar, peppar.

Slutsats: IG!!! Skall inte vara så här på en så pass dyr jacka från ett företag som profilerar sig som ett kvalitetsföretag.

Fimbul: Köpte ett par Fimbulbyxor inför denna vintersäsong. De skall in på reklamation så snart snön försvinner.
Varför?- Jo, laminatet i grenen har spruckit, villket medför att det drar kallt om "paketet", om jag får lov att använda ett sådant uttryck. Dessutom blir man ju blöt om baken om man sitter ner mer än ett par sekunder.

Nedre delen av byxbenen har också slitits väldigt fort, med stora hål och revor som följd. Byxkrokarna fastnar lätt i dessa hål, vilket gör att man helt plötsligt kan finna sig själv stående på näsan. Oerhört irriterande och framför allt, FARLIGT!

Det intressanta med det här är att det inte bara är jag som har problem med mina byxor. I min klass är vi sju eller åtta personer som alla har samma problem med sprucket laminat, både på Fimbul och på Megin-byxor. En kille i min klass reklamerade sina Megin och fick ett nytt par i retur. 23 dagar senare var de i samma skick som de gammla paret... Kan inte vara ett tillfälligt produktionsproblem i och med att byxorna är från helt olika årgångar...
Resultat: IG!!!

Ratatosk: Lilla klätterryggan fungerar hur bra som helst. Den hänger med mig överallt. Problemet är tillbehören. Investerade i deras Alpinpaket, villket verkade vara ett smidigt tillbehör för att bära skidor och yxor på ett vettigt sätt. När så tillbehörskittet damp ner i brevlådan fanns ingen bruksanvisning. Allt som följde med var en utriven bild från en gammal klättermusenkatalog med ett foto på kitet påmonterat på en ryggsäck.

Vad är problemet? Jo, jag har fortfarande i denna dag inte lyckats klura ut hur det är tänkt att skidorna skall bäras på ryggsäcken. Många timmar i goda vänners lag har lagts på att försöka klura ut detta mysterium, men utan resultat...
Slutsats:IG!!!

Mjölner 80: Köpte min Mjölner för drygt 4 år sedan. Jag tyckte till en början att det verkade vara en bra ryggsäck. Väl genomtänkt och robust. Döm om min förvåning då den följde med på sin först vintertur... Plastskenorna i den övre rullöppningen gick av p.g.a kylan. Detta gjorde att säcken blev svår att stänga. Dessutom märkte jag hur toppstramarna började glida. Efter bara ett par timmars vandring hade toppstramarna ingen effekt utan hängde helt slappa.

Detta gjorde att det var i princip omöjligt att åka skidor med säcken som svängde av och an på ryggen, oavsett hur mycket jag än spände och drog. På kvällen fick jag efterspänna hela systemet och fästa det med silvertejp. Efter denna åtgärd fungerade toppstarmarna som det skulle. Kändes dock oerhört irriterande att min nya ryggsäck behövde silvertejpas med bara ett par månader på nacken.

Väl hemma igen skickade jag in säcken till Musen(tillsammans med min Bifrost) för att de skulle åtgärda toppstramarna och skenorna till rullöppningen. När säcken returnerades hade skenorna INTE blivit bytta, p.g.a slarv, men toppstramarna däremot var inställda som de skulle. (Fick mina nya skenor skickade till mig via post veckan efter.) Nästa tur ryggsäcken fick följa med på hända samma sak igen; toppstramarna förlorade sin funktion då de gled och blev slacka. Den dagen fälldes många svordomar och i tältets lugna vrå tejpades toppstramarna återigen fast med silvertejp som sedan dess har fått sitta kvar för att avhjälpa problemet.

Slutsats:IG!!!

Mitrilbyxan: Vad kan gå fel på ett par tunna klätterbyxor?

Än så länge är det inga större fel, bortsett från det idiotiska bältet som medföljer vid köp. Bältet har en tendens att tvinna sig villket är rätt jobbigt då byxorna väl skall tas av.

Sen har de även noppat sig, villket medför att de ser ut att var minst 5 år gammla.

Sen är storleken på byxan helt tokig. Jag anser mig själv vara normalbyggd (184/75) med storlek M på alla andra klädesplagg från Musen, men byxorna passar inte. De är minst 15 cm vida i midjan. Gå ner en storlek, tänker ni kanske. Går icke. Har testat och då får man mer eller mindre hålla andan för att rymmas i byxan...

Ask: Dragkedjan på min jacka har gått sönder. Den lilla plastgrejen längst ner på "han" delen av dragkedjan som stagar upp själva dragkedjan har gått av. Detta gör att jackan är oerhört svår att stänga, i synnerhet med handsakar på. Min gissning är att om ett par månader har själva dragkedjan börjat lossna från sitt färste och då är det nog dax för ytterligare en reklamation...

Övrigt: Vad är grejen med Klättermusen? Dels är all deras utrustning hutlöst dyr, sen har de dessutom mage att begära frakt och postförskott då man beställer av dem.

Jämför priserna med andra friluftsföretag utomlands. Arc´teryx som köpes i Kanada kostar ungefär hälften så mycket där som i butik här. Det kan jag förstå med tanke på frakter osv, men vad jag inte förstår är varför Klättermusen ligger på samma, om inte högre prisnivå än Arc´teryx här i Sverige? De borde ju vara billigare, lr?

Om någon skulle vara intresserad finns all utrustning beskriven ovan till salu i gott skick, eftersom man inte hinner nöta på den innan det är dax för reklamation.

/
Anders Johansson
Fjälledare
Storumans FHSK

070-3308864

Har någon annan upplevt samma problem med bristande kvalite?