Klättermusen Ask

» Ladda upp produktbild

Tunn softshell-jacka med foder


Tillverkare: Klättermusen
 
Betyg: 3.333.333.333.333.33
(betyg 3.33 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Slitstyrkan

Minus:För kort, för varm.

Kommentar: Detta är enda Klättermusen-produkten jag haft (och det har blivit 7-8 stycken genom åren) som jag inte är nöjd med. Orsaken är att den ventilerade lite för dåligt för att kunna användas vid fysisk aktivitet, och att den var väldigt kort i passormen. Den gick alltså knappt ner till midjan. Ett klipp begagnat för dig som vill ha en lite varmar softshell och som gillar Robocop-looken.

Pris: 1000

Plus: Midjekort. Fickorna anpassade för midjebälte/sele. Skärningen tillåter rörelse.

Minus:Midjekort. Skärningen ser lite "muppig" ut kring axlarna. Priset. Ingen huva. För tät!!!

Kommentar: Detta är ett softshell-plagg som enligt mig tappar framförallt på att det är för tätt, det består av två flecelager med ett membran mellan, membranet är av en typ som kalla outlast (om jag minns rätt?) och ska fungera så att det ska spara värme åt dig och sedan portionera ut det vid behov...yeah, right...funkar inte så på mig iaf! Resultatet har blivit en jacka som är på tok för tät för att använda när det bara blåser om man inte håller sig ganska stillsam och som inte har tejpade sömmar eller helt tätt membran (pu förövrigt) för att fungera särskillt väl mot ihållande regn.
Detta plagg är för mig ett mycket specifikt plagg som möjligen kan lämpa sig väl för klättring med sin skärning och sitt material men som floppar totlat som en softschelljacka för vandring eller uteliv i största allmänhet. Skulle kanske kunna fungera som skidjacka i utförsåkning om man har ett extra vindplagg att ta på sig när man behöver.

Tummgreppen är dock mycket lyckade!

Jackan är till detaljerna mycket snygg, det ända som tar ner betyget där är som sagt de lite muppiga axlarna man får i den.

Betyget jag sätter baserar sig också på att jag inte betalade nypris för den trots att jag köpte den med lapparna kvar, jag minns inte exakt vad km tog för den men vill minnas att det var ett par tusen. Jag gav 600 för den och såhär i efterhand tycker jag att det var lite mycket. Då var min softshell advanced från itab myyycket bättre och mer prisvärd trots att jag gav 700 för den!

Köpplats: Privat

Pris: 600

Plus: Skön, står emot väder å vind, slitstark

Minus:Har man inte händerna i muddarna får man axelvaddsmodellen

Kommentar: En kalas jacka, förutom att den kommer i lite småmuppig "80-tals kavaj med jättestoooora axelvaddar" variant, detta löses enklast i att jackan får ligga nerknölad i en rygga i några veckor och sen att man använder de assköna muddarna som man kan dra ut på händerna. Detta gör att man inte behöve några handskar eftersom man använder jackan tillsammans med ett underställ i "högaktivitets aktiviteter" där man svettas mycket.
Om man som jag gillar att vara igång hela dan och inte sitta å bli kall eller beundra insidan på varenda våffelstuga så är en softshelljacka ett måste, valde Klättermusen dels för att de verkligen tillverkar blåställ till fjället som kommer att hålla längre än ett klätterliv och dels för att modellen är fett snygg, slutar över rumpan som en jacka ska göra samt att den funkar bra med sele, fickorna e placerade i Napoleon stil.