Klättermusen Mithril byxa

» Ladda upp produktbild

Byxa för vandring/klättring


Tillverkare: Klättermusen
 
Betyg: 4.454.454.454.454.45
(betyg 4.45 baserat på 11 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 4 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Smidig, slitstark, snabbtorkande, luftig, lätt vindavisande.

Minus:Snittet. Trodde att"morotsbyxorna"dog ut kring-92? Det går faktiskt att göra snygga softshell byxor idag!

Kommentar: En skön och smidig byxa som håller bra. Fungerar bra vid krävande och svettiga vandringar. Suverän byxa vid kllippklättring!

Liknande produkter: Arcteryx

Köpplats: Utebutiken i Umeå AB

Pris: 2200

Plus: Materialet är super! Torkar snabbt, värmer trots att de blir fuktiga. Slitstarka.

Minus:Riktigt dålig passform i midjan. Verkar vara anpassade för män med rejäl ölkagge..... Knäförstärkningarna går åt samma håll på höger och vänster ben vilket är riktigt irriterande det fyller ingen funktion.

Kommentar: Bra byxa som kunde vara oändligt mycket bättre. Passformen är gjord efter konformade män med pyttesmala vader och enorma ölkaggar. Jag kan bara fantisera om vad designern tänkte på när dessa byxor togs fram och det är inga vackra tankar. Tyvärr hittade jag inga andra byxor med liknande material så jag köpte ett par i alla fall.

Köpplats: K G Jonsso Sport & Fritid AB

Plus: Torkar fort, bekväma

Minus:Jag ser löjlig ut i dom, pris

Kommentar: Använder de mest som underställ/lägerbralla/förstärkningsplagg vintertid. Gått en vecka i Sarek med dom sommartid, lite varma för det och så ser jag fånig ut eftersom jag har så smala ben : ) Gick hål i de ganska fort.

Köpplats: KM Outlet

Plus: Stretchtyget är mycket komfortabelt Bra rörelsefrihet

Minus:Min modell saknar gylf - finns på nyare modeller Man känner sig ibland lite "oklädd" jämfört med ett par fjällrävenbyxor Blir lite "flammiga" om man svettats i dom en vecka

Kommentar: Har använt mina byxor i åtta år till framförallt klättring, vandring och skidåkning.
Komfort och rörelsefrihet är riktigt bra, kanske är dom lite för varma för högsommaren, men vad är inte det?
Byxorna klarar av ganska mycket vind men blir blöta i regn.
Lagom tight passform, men ser tyvärr ut som ett par förstärkta långkalsonger.

Kundservice: Klättermusen skickade gratis en bit kevlartyg då jag efter mycket användade lyckats nöta hål på knäförstärkningarna

Köpplats: Kiruna

Pris: 1200

Plus: Hållbara, funkar till det mesta (map aktiviteter och årstider), bra benlängd (de flesta byxor är för korta på mig).

Minus:Saknar gylf

Kommentar: Har använt mina flitigt i ca 7 år. På mig är byxbaken lite hängig. Modellen är väl aningen gubbig vad gäller den höga midjan (fast det är å andra sidan funktionellt om man har dem under ett avbärarbälte).

Plus: Sköna, slitstarka, luftiga och bra impregnering.

Minus:fula

Kommentar: Haft dem i ett år ungerfär, används sommar som vinter, men oftast lite för varma på sommaren. Sitter jätteskönt hur man än rör sig. Problemet är väl bara att de är ganska fula, ser ut som ett par långkalsonger med knälappar... men jag använder dem även till vardags för det...

Plus: Slitstyrka,åretruntanvändande,verkar aldrig gå sönder

Minus:Bara 1 benficka,saknar stängning vid benslut

Kommentar: Jag har verkligen testat mina byxor i flera år och finner att dessa står pall för det mesta t.o.m långa och många braskvällar med sprättande glöd. Och de har ännu inte visat några tecken på brännhål i väven trots många sittningar vid härliga brasor. Många lovordar passform och andningsförmåga och snabbtorkande benägenhet jag kan instämma i detta. Men snudd på det bästa med detta plagg är att de inte tar åt sig smuts så lätt utan står sig fint dag ut o dag in ,det är så skiten inte tar ,så att säga. Att det sedan verkligen är ett åretrunt-plagg för alla aktiviteter bör man tänka på när man tittar på prislappen. Jag köpte mina 1:a byxor nya i butik ,utan gylf för 1200sek år 2000 och lyckades få tag i ett par i år "nya" fast beg för 1200sek och är hur lycklig som helst.

Visst finns det alternativ: När jag åker långfärdsskridsko använder jag Haglöfs Mountain Pants som första val då de är lite mer slimmade i passformen
och just därför fungerar bäst till det och de har samma funktion och matriel som Mithril men jag tror inte att de håller ihop lika länge i vardagligt outdoorbruk som Mithril gör. De verkar ju vara snudd på outslitliga!!

Kommentar: Stámmer in i tidigare recensenters hyllningar, samt delar áven deras kritik (fickorna är inte 100%).

Byxan, vars material är behagligt, slitstarkt, vind- och vattenavisande, transpirenade samt ger bäraren total rörelsefrihet, ár dessutom snyggt skuren och har numera en extra praktisk gylf, vilken kan öppnas antingen uppifrán eller nedifrán.

Sammantaget: en byxa som passar till de flesta aktiviteter, frán vanlig skogs-luffning, vi skidákning till rena alpina klätter-äventyr. Samt som förstärkningsplagg under skalbrallerna vid busváder.

Plus: Bekvämhet och funktionalitet förenat

Minus:Spännet...

Kommentar: Mina mitthril byxor har använts till lite olika aktiviteter under tre år nu ,mestadels vandring. Jag har aldrig innan haft ett en byxa som suttit så skönt och samtidigt haft egenskaper som man inte trodde var förenligt med ett så bekvämt plagg. Byxan är till att börja med väldigt smutsavisande, får man lera på dem, är det bara att skölja av. Tyget är ganska vattenbeständigt och tål en mindre skur utan att man ska bli blöt. Dryskin-fodret gör de bekväma och lätta att dra på och av i tältet. Ett stort plus är de rejäla kevlarförstärkningarna på knäna vilka gör att man stå på knä i väldigt blöt mark utan att det slår igen. Perfekt när man ska ta fotot av den där blomman eller insekten.

Skall något litet negativt sägas, så kan det vara att min modell har ett lite krångligt spänne, det har dock rättats till på nya modeller. Dessutom gör stretch-materialet att det inte går att lasta sidofickan så tungt utan att det börjar bli obvekämt eller slängigt (kikare dyl.). Men går det på vanliga byxor?

Sammanfattningsvis dock, en vansinnigt skön och funktionell byxa!

Finns nu med gylf också...

Kommentar: Önskar tillbaka den tunnare varianten, det nya tyget är väl varmt för sommaraktiviteter...

Plus: komforten, vindtäthet, designen, förstärkningen

Minus:spännet, avsaknad av gylf, fickor

Kommentar: Klättermusens vandring/klättringssbyxa i schoellerstretch och med MFR 0.5, dvs den är ganska vindtät.Byxan är ett mellanting mellan vanliga *gubb-byxor* och tights.En exceptionellt bekväm byxa (den absolut bekvämaste jag provat, alla kategorier). Byxan går att använda till alla tänkbara aktiviteter. Den ser dessutom ganska civil ut.Reklamen stämmer: man tar dem motvilligt av sig på kvällen...

De är varma och fungerar utmärkt ner till ett fåtal plusgrader. I blåsigt väder utgör de en skön barriär.I 20-gradig värme och sol är de aningen för varma. Andasförmågan är utmärkt och de är enormt snabbtorkande.

Tyget är väldigt vattenavvisande: vattendroppar pärlar snabbt av. Tyget verkar också vara smutsavvisande, eftersom smuts tas bort väldigt lätt.

Negativt är spännet. Vill man dra åt är det lite pyssel men man står ut...Gylf saknar man också. De är tajta att ta av sig pga detta.En till benficka skulle kanske inte skada heller.En bakficka vore trevligt oxå.

Kevlarförstärkningen verkar rejäl.
Priset är 1250 kr innebär i detta fall att det är värt varenda krona. Således: högsta betyg.

Hälsar, Mats