Fjällräven Vidda ProSlitstark vandringsbyxa med normal midja och passform i G-1000. Förstärkningar på bak och knän och 7 praktiska fickor.


Tillverkare: Fjällräven
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 4.254.254.254.254.25
(betyg 4.25 baserat på 8 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 4 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Slittålig, snygga och användbara fickor.

Minus:Fickknapparna har blivit slappare då de används mycket.

Kommentar: Fjällräven Vidda Pro är slittålig och har även sju fickor som kommer oftast till användning. Byxan är gjord i G-1000 väv som håller regn och vind borta. Jag har haft byxorna i nästan ett år och har inte behövt tvätta dem en enda gång. Har extra sytt på rumpa och knä och man kan även sätta in knäskydd. På benssluten finns det krokar som man ska fästa på kängorna, är ett extra plus då det skyddar mot att väta och smuts kommer in i kängorna.
Möjligt på sommarn är de alldeles för varma.

Pris: 1600

Plus: Rejäla byxor med fack för knäskydd. Välplanerade fickor. Trevligt med krok för att fästa i snörningen på kängan samt resår justering för benen.

Minus:På mina mörkblå byxor har färgen redan börjat blekna efter två tvättar och ett års användning. Byxorna kan vara lite varma under sommarhalvåret och saknar ventilationsmöjligheter.

Kommentar: Har haft byxorna i snart ett år. Har under den tiden haft byxorna på dagsvandringar där jag upplevt dom som lite väl tjocka, jag föredrar något med mer ventilation om jag ska gå längre sträckor. Byxorna är dock perfekta som slittåliga arbetsbyxor. Man kan få med sig allt man behöver med dom många fickorna. Man kan också sätta i knäskydd om man kommer jobba på knä mycket. För mig har dom hittat sitt hem vid trädgårdsarbete och mekande med bilen.

Pris: 1200

Plus: Passform, G-1000, benslut.

Minus:Tror inte jag hittat benfickor på någon byxa att gilla.

Kommentar: Det är en märklig variation på omdömena av FR produkter ser man, då man läser på lite. Men här kommer toppbetyg iaf.
Dom är ju dels snygga, precis så tufft frilufts som man vill se ut. Men framförallt är dom riktigt sköna! Sitter bra, följsamma, känns lätta och jag gillar materialet G-1000. Fickorna funkar för mig, jag har aldrig gillat benfickor över huvud taget, men dom funkar. Gillar verkligen också fickorna för knäskydd. Men det bästa är bensluten med den genialiska justeringen och kroken att fästa i skonöret.
Priset kan man säkert klaga på, men inget styrs av produktionskostnad idag. Det är ENBART marknadspriser som gäller, gilla det eller ej. Finns en hel del jaktkläder med samma specs för ännu högre priser.

Liknande produkter: Lundhags

Pris: 1399

Plus: Bra passform, bra placering av fickorna.

Minus:Snålt utrymme i benfickorna.

Kommentar: Bästa byxan i sin prisklass. Men de behöver förstärkas i byxans nederkant där slitaget mot skorna är stort, annat tyg är mitt förslag då sömmen går upp när tyget försvagas.
Öka på benfickornas bälgförmåga.
Har slitit på dom i fyra år.

Liknande produkter: Lundhags, Tierra, Haglöfs

Plus: Bra och rymliga fickor. Torkar snabbt efter ha blivit blöt.

Minus:Tyget har blekts mycket av solen.

Kommentar: Sköna att gå i och känns lätta att ha på sig.

Plus: Vatten avvisande Slitstarka Ventilerande Gott om fickor

Minus:Aning varma under sommaren

Kommentar: Har haft dessa byxor i någon månad eller två. De har varit med om fiske på kalixälven, fjällpromenader, skogspromenader, bergklättring och allmänt friluftsliv.

Är väldigt nöjd med dem, de är slitstarka och känns välgjorda. G-1000 tyget är lite vatten avvisande vilket är perfekt i båten och blåbärsriset. Har även vaxat in rumpa och knän för att skydda mot väta extra mycket.

Har även använt dem under ganska varmt väder (20-25 grader), visst blir det lite kladdig om benen men de ventilerar väldigt bra i jämförelse med ett par jeans eller cargobyxor.

Har inte haft någon problem alls med sömmar eller dylikt, byxorna har inte heller visat något stort slitage utan ser fortfarande ut som nya.

Pris: 1300

Plus: Slitstark, bra passform och mycket prisvärd

Kommentar: Mycket bra och skön byxa för allt ifrån vandring till bus med barnen. Skönt med en byxa utan massa onödiga finesser.

Uppdatering 2/11-13

Byxorna är gott i sönder på två ställen. Dels i grenen och sedan har en söm på byxfickan på benet gott i sönder! Ändrar betyget till dåligt!

Liknande produkter: Massa lundhags och klättermusen byxor

Pris: 1199

Plus: Kraftigt material, bra benavslut, tålig och allsidig byxa!

Minus:-

Kommentar: Uppdatering av Vidda! Bättre rörelsefrihet med förböjda ben, bättre lösning på fickor, bättre benavslut med kraftigare rem och fäste i kängan, bättre passform

Kundservice: Bra med fria returer

Pris: 1300

 

Logga in