Gore paclite

» Ladda upp produktbild

Det "Nya" materialet från Goretex med egenskapen att var extremtlätt har spanats in.
Matrialet är så gjort att istället för det skyddande innersta lagret har man småsmå gummi-kuddar, för att man skall undvika att komma åt det känsliga mitten lagret. Dessa gummi-kuddar är mycket hög friktion i. Har märkt att i framförallt byxor så är det mycket störande med denna friktion. Inga förböda knän i världen kan motverka den greppförmågan som kuddarna har på understället. Jag tror inte tyvärr heller att materialet kommer att hålla lika bra. Mycket lätt, men inte intressant för mig som inte har för avseeande att köpa nytt ställ varje år.


Tillverkare: Gore
 
Betyg: 3.833.833.833.833.83
(betyg 3.83 baserat på 6 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Smidigt att bära, inget tvålagers-nät som fastnar i kängor och kläder.

Minus:Andas dåligt.

Kommentar: Upplever att Paclite andas dåligt. Är helt blöt på insidan av min Haglöfs jacka. Visserligen efter nån mil på cykel eller så men helt rätt klädd med enbart underställ och sen jackan. Vid minusgrader fryser dessutom alla vattenmolekyler på insidan till is.

Med dessa egenskaper kunde man ju ha köpt en massa andra billigare material istället. I övrigt mycket nöjd med paclite-kläderna.

Vore intressant att höra andra kommentarer i detta ämne.

Plus: Lätt! Liten plats. Känns nästan inte att man har det på sig

Minus:"Sträv" insida, en aning "prasslig"

Kommentar: Jag har använt Tierras packlite byxa i stort sett varje dag hela hösten och vintern och den har varit helt suverän. Perfekt att ha som överdrag när man skall cykla till jobbet, på forspaddlingen, långfärdsskridskor, löpning. Kan bara inte garantera hållbarheten. Då jag haft den mest när jag cyklat till jobbet varje dag undrar man lite över om den kommer hålla i rumpan, men än så länge är det inga problem!!!

Plus: Lätt, smidigt och följsamt tyg

Minus:Kanske inte helt tätt vid ihållande, kraftigt regn

Kommentar: Jag har en paclite-jacka från Tierra som jag har använt ett år nu, bl a på vandring i Sarek. Mina erfarenheter är mycket goda, förutom att en dags totalt hällregn hade en tendens att krypa genom tyget vid ärmmudden och under ryggsäcksremarna. Jag har inte varit med om att tyget "klibbar" fast vid fleecen. Hållbarheten kan jag ju inte säga något om ännu, men visst är det skönt med en lätt, smidig jacka när man vandrar - så jag är helt klart nöjd med mitt köp!

Kommentar: Har allt igenom visat sig vara ett bra material! Dyrt, men jag är nöjd. Det enda som går bort skulle väl vara att Gore vägrar att tillåta att företag tejpar sömmarna på plagg sydda i Windstopper Shell (Activent), som annars skule vara helt vattentätt material som andas mycket bra, väger extremnt lite och framför allt är billigare än GoreTex... Vilekt drömmaterial.

Kommentar: Light is fast is safe. Jag tror att det kommer att komma en hel del schyssta kläder i detta material. Min första invändning är dock att det verkar lite klibbigt. Dvs att det fastnar i fleecen.

Plus: Lätt

Minus:ej lika stryktåligt som "vanlig" goretex, Gummikuddar med hög friktion

Kommentar: lätt med inget för oss icke multisportare eller ej gramjägare