Fjällräven Keb byxor

Fjällräven Keb byxor

Tekniskt avancerad vandringsbyxa i stretch och slitstark G-1000 Eco. Optimerad passform, ventilation i sidorna och flera praktiska fickor.

• Slitstark, avancerad vandringsbyxa
• Stretch och G-1000 Eco
• Smart ventilation längs låret
• Fack för knäskydd


Tillverkare: Fjällräven
Tillverkarens produktsida
 
Betygsätt gärna: 4.24.24.24.24.2
(betyg 4.2 baserat på 5 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 5 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Skön passform.

Minus:Priset

Kommentar: Sköna byxor som jag använder året runt. Har haft mina nu i ca 6-8 års tid och använt dom väl. Efter flera års användning så blir tyget inte så vattenavstötande även fast man vaxar dom men över lag så verkar tyget hålbart. Det som jag gillar mindre med dom så är väl att man hamnar waxa dom med jämna mellanrum vilket man ibland slarvar med eller glömmer bort. En annan sak är också dom kostar en del.

Liknande produkter: Anar Muorra

Plus: Snygg kvinnelig form. Tycker om all extra förstärkning på rumpa, lår och ben. Fickorna på låren är bra att ha smågrejer i. Luftning med dragkedja i sidan vid lår och vader. Använder miljövänlig Greenland Wax.

Minus:Skulle vilja ha lite mer stretch vissa ställen för rörelser där man lyfter benen högt som t ex i brant terräng uppåt. Å andra sidan kan man ju istället köpa en storlek större. Prova iallafall alltid byxan någonstans innan du beställer. (Jag tycker den är något stor i storlek)

Kommentar: Riktigt nöjd med byxan. Den är både snygg, bekväm och funktionell i skön jordnär olivfärg. Det ända jag skulle vilja ha lite mer av är ytterligare stretch på vissa ställen. Köpte den utomlands till ett trevligt pris.


Använde byxan både under accklimatiseringsturarna på MT Elbrus i Ryssland samt under vandring på Island i Augusti 2013.

Kundservice: Bra med ok leveranstid i posten.

Pris: 1400

Plus: Dragkedjorna på låren och vaderna som gör det möjligt att öppna upp och få 'gendrag' i byxbenen. Att bensluten är reglerbara i omfång. Byxkroken som stannar kvar runt skosnöret. Bra stretch i längdgående, alltså uppåt och neråt. Någorlunda vattenavstötande (med vax) som fungerar vid mindre regn/kortare regnskurar. Bra med olika fack i fickorna, en med dragkedja/knappar och en med bara knappar och en mindre ficka i mesh.

Minus:Korta i benen (för mig) vilket gjorde att jag fick hasa ner dom på höften, så att dom blev hängiga i grenen och när jag gjorde vissa rörelser sprack sömmarna därför i grenen; tyget fransades upp och det blev ett hål. Pga den korta längden hade jag heller ingen nytta av knäskyddsfickorna, knäskydden hamnade ovanför knäet när jag böjde benen. Fickorna på låren var för tighta, går knappt att få ner en hand, hade önskat en bättre bälg-funktion (kan avhjälpas genom att gå upp en storlek). Ingen stretch i sidled, vilket gjort det svårt att röra sig optimalt (återigen, det hade inte varit ett problem om jag gått upp en storlek). Nötningshål vid bensluten efter ca två veckors intensivt användande, trots vax som ska göra dom mer nötningsbeständiga. Noppor i stretchtyget.

Kommentar: Sökte ett par bra byxor som satt bra på mig. Som tjej tycker jag det är svårt att hitta byxor som passar mig överhuvudtaget. Är ganska lång, 176 cm, och har långa ben och ganska grova lår (är alltid där byxorna är för små), i övrig ganska 'normal'. Jag gillar inte byxor som känns för stora, dom ska sitta åt, inte hänga, men ändå inte vara för tighta. Alltså, ett par åtsittande byxor med mycket flexibilitet. Dom är höga i midjan, dom är för övrigt nästan är för stora i midjan (återigen ett problem jag ofta har). Har använt byxorna mycket, till längre promenader i 'bökig' skogsterräng och när jag tränar hunden. Har blivit många timmar med dom. Inte helt nöjd, kommer att slita ut dom, men inte köpa nya. Vissa funktioner hade fungerar bättre om jag gått upp en storlek, men då hade dom inte suttit bra i midjan och runt höften.

Liknande produkter: Lundhags Traverse Pants W Long

Pris: 1900

Plus: Ventilationsöppningarna på sidorna av benen, placeringen av benfickorna - helt super!

Minus:Kanske lite för mycket stretchtyg för min smak. Återstår att upptäcka hållbarheten på sömmarna, ska försöka återkomma

Kommentar: Använder dessa näst intill dagligen på fritiden sedan ett halvår tillbaka. En självklar favorit på promenaderna längs Gotlands stränder, vår, sommar, höst och vinter. Passar även utmärkt för Skottlands fuktiga klimat.
Har läst någonstans att dom ska kännas kalla, detta är inget som jag har lidit av. Är det för kallt med enbart Keb så åker underställ på - hyfsat enkelt enligt mig.

Liknande produkter: Beställde även hem Haglöfs Rugged Mountain Pant för jämförelse. Keb passade min kroppsform bättre, enbart det som styrde.

Kundservice: Ida på Outnorth, tack! Problemet med leveransen löstes så otroligt bra tack vare henne. Kan verkligen rekommendera Outnorth!

Pris: 1900

Plus: Fickorna fram på benen och inte på sidan, stretch tyget som gör dem följsamma, ventilationens placering.

Minus:att strechtyget går ovanför "rövlappen" vilket gör att det känns som man har häng fast än byxorna är fullt uppdragna. (vanesak)

Kommentar: Har haft byxorna ett tag nu och använt dem både i fält och till vardags, har blivit mina nya mjukisbyxor då dem är sköna och följsamma.
har inte upplevt något negativt när jag varit ute och vandrat med dem, allt känns väldigt genomtänkt. Fickornas placering och funktion är riktigt bra, och ventilationen som gör att man i princip kan få tvärdrag en varm sommar dag är helt fantastiskt. Utan tvekan dem bästa byxorna jag ägt.

Pris: 1800

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!