• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Vindkraftverk potentiellt stora spridare av mikroplaster.

Ja, verkligen.
Nu kan man börja se framåt med tillförsikt och hoppas på en vettigare framtid för det här landet igen. :)

Nu när H2 GS, Boden har fått tillstånd att börja bygga så får myndigheterna lägga på ett kol angående tillstånd för utbyggnad och förstärkning av elnät samt utbyggnad av framtida energikällor.

Nu när stenen är i rullning så håller det inte att sitta med armarna i kors i regering o div. myndigheter och hoppas på att allt löser sig själv.
 
Knepigt det här med energiproduktionen. Det finns nog bara en enda lösning på problemet och det är att människan fortast möjligt dör ut på jorden och överlåter vår planet till djur- och natur som har bott här lite längre än människan och de har ju förvaltat den bra mycket bättre än vad människan har gjort. ;)
 
Riktigt bra att de sprängde Nord stream. Inte med utsläppet givetvis, men att beroendet från ryssen försvåras. Hoppas de går vidare och spränger på så många ställen att det inte e lönt att laga.

Biden kan man lita på. Han höll vad han lovade i feb att göra om ryssen anföll. Men kanske e ryssen som gjort det själv för att skylla på Usa och försöka splittra väst? Egentligen dumt att gissa vem det var. Finns många med motiv. Usa, Putin, Norge, svenska kärnkraftsvurmare, Rysshatare, Miljöhatare osv.

Hursomhelst bör vi cancellera allt ryskt, då detta lands samhällsstruktur göder maktgalna tyranner.
 
Ja tyvärr så slår alla åtgärder i första hand mot det ryska folket och då -som vanligt- mot dom som redan har det knapert även om man försöker styra åtgärderna mot dom "besuttna". När missnöjet blir nog utbrett så kommer dom politiska förändringarna men i det landet verkar det som traditionen ser till att det blir en ny diktator. Landets maktstruktur lever kvar från tsartiden även om makten inte längre ärvs utan tillsätts politiskt.

Vi har lärt oss en sak (tror jag)! Vi skall aldrig, aldrig göra oss beroende av import från Ryssland för då kommer det att återigen utnyttjas i liknande sammanhang.

Det är tragiskt att vi i västvärlden skall behöva plåga oskyldiga ryssar för att dom skall göra uppror mot sina despoter men jag ser ingen annan lösning.
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.