Vilka vandringsstrumpor

Hej,
Vilka strumpor rekommenderar ni för vandring?
Vet bara att man ska ha två strumpor på sig för att minska skoskav och att strumporna inte ska vara i bomullsmaterial.
Vill ju ha som torkar snabbt också, ifall de blir blöta.

Så vad rekommenderar ni, kan ni länka?

Duger dessa, eller har de för hög % av nåt material:
https://www.xxl.se/line-one-active-warm-crew-terry-ullsocka-unisex/p/1114259_1_style

http://www.outnorth.se/urberg/mountain-trail-sock#Grey

http://www.outnorth.se/urberg/3-pack-hiking-sock

Tack på förhand
 
Jag har använt strumpan från XXL i två år nu, sommar som vinter...till vardags och under mina fjällvandringar och det är en mycket Bra strumpa och Otroligt prisvärd.

Så kör på den tycker jag.
 
jag anser att det ska vara minst 90% ull, det kanske är en stelbent hållning men jag är en ullfantast. Jag brukar köra på woolpowers strumpor, en tunnare och en tjockare. Vet inte vilken modell. Nu har jag dock skaffat höga kängor så i år så blir det nog försvarets stålgrå istället med någon ull-liner närmast foten.
 
Jag har använt en knähög version av xxl-strumporna, både som inner- och ytterlager, och trivts väldigt bra trots att jag nog är en ömfoting. Mjuk insida, acceptabelt nedstickad tåsöm. Slitstyrkan är väl sådär, strumporna nöttes ner till en tunn hinna på hälar och lilltår inom loppet av två säsonger, men de är ju inte så dyra.

Jag kan inte heller ha något annat än ull, men tycker det fungerar med tillblandning av syntetfiber. Tyvärr är slitstyrkan ändå rena lotteriet (eller så saknar jag kunskapen att avgöra detta med blotta ögat vid inköp). Billiga polska nonames har hållit i decennier, medan dyra märkesstrumpor nötts ner på en säsong.

Mer om vad som kan vara bra att tänka på finns i denna tråd.

Ludvig: woolpowerstrumporna är faktiskt en 60/40-blandning av ull/polyamid.
 
Jag använder huvudsakligen mycket gamla strumpor/sockor från Lundhags som tyvärr inte längre har strumpor/sockor i sitt sortiment. Jag köpte på mig fyra par naturfärgade långa mellantjocka och tre par blå mellankorta tjocka i mitten av 80-talet. De är tillverkade av någon okänd ullblandning, där min uppfattning är att andelen ull är uppåt 80%. De är fantastiskt slitstarka och extremt sköna. Jag har tyvärr aldrig lyckats hitta något liknande i modern tid, så jag vårdar dem ömt.

Som ett komplement till dessa använder jag numera Woolpower Ullfrotte som är mellanlånga och mellantjocka, köpta på Naturkompaniet i 3-pack för knappt 300 kronor. Jag är mycket nöjd med dem även om de inte är riktigt i paritet med mina gamla strumpor/sockor från Lundhags. De blir inte märkbart blöta av svett från fötterna, möjligen fuktiga, och de luktar inte fotsvett. De torkar väldigt snabbt. De är inte det minsta obehagliga när de är fuktiga. Enda nackdelen för min del är att de är i kortaste laget för att användas som ytterstrumpa/yttersocka. De når tyvärr inte ända upp till kanten på mina Lundhags Synchro High.

Jag har även Woolpower Merino Liner som är mellanlånga och tunna, även de köpta på Naturkompaniet i 3-pack för knappt 250 kronor. Jag har dock ännu inte använt dessa i någon omfattning värd namnet, men jag funderar på att ha dem i vanliga vinterskor.

/Birger
 
syntet

Jag vandrade i 8 dagar nu i juli, hade syntetstrumpor köpta på XXL. Fick en liten blåsa på hälen dag 8, satte på Compeed direkt.

Ylle eller ylleinblandning är bra.

Luftade fötterna ibland, tömde kängorna om något kommit i dem. Mina kängor är inte superhöga, men med GoreTex, så jag kunde gå där det var sumpigt.

Ibland vadade jag...då luftas ju fötterna i samband med vadningen...efteråt i alla fall.
 
När ni nämnde Woolpower så kom jag ihåg att jag köpte deras strumpor förr, kollade på kvittot och det är Woolpower 600 jag köpte för 165kr/par.
Material: Merino wool 64%, Polyamide 36%
https://woolpower.se/en/produkt/socks-600-2/
http://www.outnorth.se/woolpower/so...-1QIVwSnTCh3imA20EAQYAyABEgKxdvD_BwE#DarkNavy

Kanske duger dessa strumpor, nu måste jag bara köpa ett par tunnare strumpor som jag ska ha innanför Woolpower 600.

Duger dessa, eller rekommenderar ni andra?
Smartwool Hike Liner Crew
Material: 59% Merinoull, 39% Nylon, 2% Elastan.
https://www.addnature.com/smartwool-hike-liner-crew-black-000-455599.html

Woolpower Liner Classic
Material: 60 % Merinoull, 35 % Polyamid, 5 % Elastan
http://www.outnorth.se/woolpower/li...iMC-1QIVzhXTCh1-mwoKEAQYASABEgKcpfD_BwE#Black

Tack på förhand
 
Senast ändrad:
Senaste turen blev det en tunn ullblandningsstrumpa från Bola plus en lite tjockare med ull-syntetblandning från Neomondo från XXL ytterst. Var en bra kombo för denna turen.
Tror det kan vara bra med en blandning i varmare väder.
 

Liknande trådar


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...