Ulv i Tumba

tigertamjaren; sa:

Från DN-artikeln: "Men chanserna är stora att det ska dyka upp en eller annan varg i Stockholmstrakten den närmaste månaden."

Detta motiveras med att unghannar ger sig ut på strövtåg. Borde inte formuleringen istället varit: "chanserna är större att det ska dyka upp en eller annan varg...". Misstänker nämligen att det som gemene man uppfattar som "stora chanser" inte är vad naturvårdarna avser.

Ytterligare ett skäl att, som notisförfattare på en stor dagstidning, idka försiktighet gällande formuleringarna är att om den stora tidningen skriver att "chanserna är stora", så kommer alltfler hundar, rävar och högskoleingenjörer att bli mer än mer varglika i de synintryck som skall tolkas av stressade tamdjursrastare.
 
Om man är 'rovdjursansvarig' på lästyrelsen har man ansvaret för vad rovdjuren gör? Var tog blåshunden vägen?
 
Kanske gick schäfern samma öde till mötes som hela den där historien, en bubbla som sprack. Frågan man ställer sig är ju om ens kvinnan med sin uppblåsta schäfer existerar i sinnevärlden. Kan det vara hon som har palmevapnet? Har hon alibi för mordkvällen? Är hon rovdjursansvarig? Mystiken kring Tumbahundarna tätnar.
 
Kanske kan Borgnäs & Bresky vara behjälpliga i att utreda vad som hände, vilka pisspår som hör till vilken hund, vilka rovdjursansvariga (förlåt, hundägare) som fanns på platsen, vad polisen gjorde samtidigt, och framför allt varför polisen rapporterade om en påstådd Tumbavarg till Svd? Har de möjligen något att dölja i sammanhanget?
[Ändrat av tigertamjaren 2006-03-08 kl 17:56]
 
Svenska dagbladet är ju en tidning och har säkert något att dölja. Deras chefredaktör är säkert med på elitlistan eller nått sånt.
 
Almgren ... golar du så vet du vad som händer! Du får en JÄTTEMUSTASCH :) Nu kom jag på det Tumbatarzan, är det någon som drar sig denna myt till minnes?
[Ändrat av Rungá 2006-03-08 kl 21:32]
 

Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...