Udda utrustning

det borde räcka med något i stil med en gasoltub. Champange ca 5 bar, gasol ca 4 bar vid rumstemp. och lägre ute på fjället.
(har för mig att det är ca 4 bar iaf)
Problemet blir väl att få i och ur skumpan!!!
helt klart värt ett försök
 
Inga konserver.

Jag hade konserver med mig en gång när jag var grön på vandring. När jag ätit upp innehållet var ryggan märkbart lättare. Aldrig mer släpa på metalförpackningar.
 

Aktuellt

Springa, vandra, fascineras – redaktörens möte med platåberget

Utsidans redaktör Philipp spenderar en helg på Billingen, Västergötlands största platåberg och en av nyckelplatserna i Sveriges första UNESCO-geopark.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Till minne: Lars Fält, överlevnadsexpert och författare

Lars Fält, en av Sveriges största profiler inom friluftslivet, har gått bort. Utsidans medarbetare Gabriel Arthur berättar om möten med författaren.

Vinn Haglöfs Breeze Mimic Hood!

Nu har du chansen att vinna vinterns nya favoritjacka från Haglöfs. Vi tävlar ut en vardera av dam- och herrmodellen i valfri färg och storlek!
Stötdämpande

Vi var ute och knata ett gäng på om jag inte minns fel, bohusleden..

En av grabbarna hade med sig 4 st burköl.
För att inte dessa kära ägodelar inte skulle gå sönder vid eventuella klanterier knôdde han in dom i sovsäcken....

Genialt enligt honom själv, mjukt och stötdämpande, det han inte räknat med var ryggsäckens guppande och den allmäna effekten på öl och skakningar...

Och helt riktigt efter några timmar hördes pysssshh från säcken och ett högt faaaeenn!!!

Har aldrig sätt någon packa upp en ryggsäck så fort...

Så varning alltså, ha alltid några öl i reserv...
 
Färskt kött tredje dagen ut!

Vi skulle hojja från Åre, via Storulvån och Helags till Funäsdalen. En av tre cyklar hade cykelväskor med is i PET-flaskor och fläskfilé, kyckling och rostbiff. Varefter isen blev vatten i flaskorna, dracks det eller hälldes ut. Det var minusgrader i väskorna tre dygn efter avfärd, och således kunde vi äta underbar fläskfilé som middag tredje dagen ut på färden. Mycket högt återhämtningsvärde - vilket behövdes eftersom väskorna från början vägde uppåt tio kilo styck. Hm...

Och resan? Det gick åt fanders pga att vi hade glömt ta med extra bromsklossar (känn på den rookietabben!). Strax före Helags hade vi metall mot metall som broms = noll bromsförmåga. Löporna på väg, ner från Helags, kostade samtliga sulor - bromsa med fötterna i, hoppas på inget möte och blås på i över 60 km/h flera gånger. Yee-fucking-haa! En av oss hade så skevt bakhjul efter tokvurpor att han hängde framåt med höften mot styret. Utan bromsar. 60 km/h. 20 kg på ryggen. Can you say "primalskrik"?

Vi kommer att ha med extra klossar nästa gång. Och troligen inget färskt kött - men jädrar va gött det var!

/ Gaban
 
Diska ur en PET-plaska. Köp två tetror Åkesson vitt. Plocka fram den gamla Sodastreamern från 80-talet ur skrubben och gör egen champagne i PET-flaska :)
 
Ggehh...
hellre en liten flaska riktig champagne som fått svalna i en fjällbäck. Kanske lite jordgubbar till.
Ska man ändå bära på bubbel är det lika bra att göra det ordentligt. Antingen eller.

Annars kan man ju lika gärna dricka renpiss med c-vitamintablett i. Tjoho, vilken högtid.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips