Trangia Multi Fuel brännare - snälla hjälp mig!

Hej alla!

Är just nu ute på en lång resa, www.biketrip.se, och använder mig av ett Trangia Multi Fuel brännare. Har lite frågor om detta kök, jag har hittills bara använt mig av diesel vilket lett till att köket sotat igen totalt. Lite klantigt men det är det bränslet som varit mest lätt tillgängligt, jag inser nu att jag måste försöka få tag på lite andra bränslen.

Är det någon som har erfarenhet av kök som dessa? Vilka bränslen rekommenderas, är de lätttillgängliga i sydeuropa/asien? Var hittar jag dessa bränslen och hur förklarar jag på bästa sätt vad jag ska ha, jag har förstått att till exempel fotogen inte heter fotogen utomlands...

Jag har även inte riktigt förstått hur förvärmnngen ska gå till på bästa sätt, vore jättetacksam om någon skulle kunna förklara detta för mig...

Tack så mycket för hjälpen!

/Nicklas på cykelresa från Portugal till Kina.
 
Bensin går jo bra, selv om bilbensin ikke er ideelt.
Fotogen kan kalles "paraffin", "kerosene", "petroleum".
Forøvrig er "white spirit" brukbart enten du får "lacknafta" eller "white-gas".

God tur

dsk
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Tävling: Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.
Omfg

Hej alla!

Är just nu ute på en lång resa, www.biketrip.se, och använder mig av ett Trangia Multi Fuel brännare. Har lite frågor om detta kök, jag har hittills bara använt mig av diesel vilket lett till att köket sotat igen totalt. Lite klantigt men det är det bränslet som varit mest lätt tillgängligt, jag inser nu att jag måste försöka få tag på lite andra bränslen.

Är det någon som har erfarenhet av kök som dessa? Vilka bränslen rekommenderas, är de lätttillgängliga i sydeuropa/asien? Var hittar jag dessa bränslen och hur förklarar jag på bästa sätt vad jag ska ha, jag har förstått att till exempel fotogen inte heter fotogen utomlands...

Jag har även inte riktigt förstått hur förvärmnngen ska gå till på bästa sätt, vore jättetacksam om någon skulle kunna förklara detta för mig...

Tack så mycket för hjälpen!

/Nicklas på cykelresa från Portugal till Kina.

Underbart, du ska cykla till Kina och börjar fundera på hur köket funkar och vad fotogen kan heta långtbortistan, humor på högsta nivå.
Nåja, kolla dessa länkar, på trangias hemsida.
Bränslenamn i olika länder
http://trangia.se/core/files/2222.Names of fuels in different countries.pdf

och en liten brux för köket
http://trangia.se/core/files/2218.Multi-fuel Brännare Sverige, art.no 780001.pdf

Lycka till med din resa.

Mikael
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips