Torka fetaost, fråga

Hej,
Funderar på att torka fetaost. Har en bok "Torka mat", om torkning där står att man ska breda ut mjukost i ett lager för att torka den. Sen finns fina bilder med maträtter där den torkade fetaosten är i kuber- alltså inte alls som det beskrivs i torkningsintruktionerna.

Någon som vet ifall man kan torka feta ost i kuber i torkmaskin och hur det blir?
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.
Fick lärt mig det av samma man som alltid har glass med ut till efterrätt, torkad på samma sätt.
Mjölkprodukter är inte bra att utsätta för längre värmebehandlingar. Riven ost torkar man ju som svamp.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips