Tips på bra frukost under fjälltur

Jag experimenterar med zip-loc matlagning och frukosten som funkar bäst hittils är en blandning av följande;

Havregryn, rågflingor, mjölkpulver, salt, torkad frukt (mango, jordgubb, banan), goji-bär och solrosfrön. Häller i kokhett vatten och låter stå i 10-15 min.

Nästa steg blir att få fram en kall musli.
 
järngröt är en klassiker:

* 4 msk linfrö
* ca 1 1/2 dl skalad hirs
* 8-10 torkadeaprikoser, katrinplommon eller 1-2 dl russin (valfri torkad frukt)
* 1 liter + ca 1 dl vatten
* 4 dl rågflingor eller havregryn

splashmore, ditt recept låter väldigt likt järngröt.. jag brukade ställa den i kallt vatten kvällen innan.. har inte provat med pulvermjölk, det lät gott..
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Tävling: Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips